Amanida amb bolets confitats
Ingredients
1 Xicoira
1 Escarola
8 Tomàquets "cherry"
10 gr. de nous i panses o pinyons
150 gr. de formatge de cabra tendre
4 tomàquets secs
1 ceba
200 gr. de bolets confitats variats
Preparació
Caramel·litzem la ceba amb vinagre de mòdena, sucre i oli. A continuació tallem les verdures al gust i posem els bolets confitats per sobre, juntament amb les nous i els pinyons. Un cop tenim el plat preparat, l'amanim amb la ceba caramel·litzada
Sèpia amb pèsols
Ingredients
Una sèpia de 500 g.
1/2 quilo de pèsols desgranats
3 cebes tendres
2 alls tendres
1 got de vi blanc d'Alella
1 got petit d'oli d'oliva
1/2 litre d'aigua amb secre
1 pols de sal
Per a la picada:
50 g. d'ametlles i avellanes
1 tros de nyora
1 gra d'all i julivert
Preparació
En una cassola s'hi posa oli d'oliva, la sèpia tallada a trossos en fred. Quan s'hagi consumit l'aigua de la sèpia hi afegim les cebes i els alls tendres, tot seguit el tomàquet ratllat.
Un cop cuit ho reguem amb vi blanc. Ho deixem reduir. Aboquem els pèsol, ho salem. Ho cobrim amb aigua i sucre. Quan la sèpia estigui tova hi afegim la picada: en un morter hi piquem les ametlles i avellanes, la nyora, l'all i julivert i ho desfem amb una mica d'aigua.
És un plat que es pot acompanyar amb all-i-oli
Receptes del Maresme
a 23:03
Etiquetes de comentaris: receptes, receptes locals
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada