D.O.Penedès:castells i vi






Aquest cap de setmana us proposem una "ruta" pel Penedès que ens permetrà compaginar dos activitats amb "denominació d'origen" penedesenca;diada castellera i tastar els vins locals.
Per això ens caldrà visitar dos municipis del Penedès:Banyeres del Penedès i La Granada.
El primer a visitar seria la vila de Banyeres de Penedès,municipi del Baix Penedès, situat al centre de la comarca.El primer document que esmenta el terme data de l'any 938 en una confirmació de les possessions del Monestir de Sant Cugat del Vallès a càrrec del rei franc Lluís Ultramarí.
La torre de la Guàrdia de Banyeres surt esmentada en altres documents posteriors que ratifiquen els drets del Monestir (986, 1002, 1007). A la part vella, en direcció al nord, es pot veure les restes de la Torre, situada al Cim del Puig (172 m.) .
Banyeres celebra la seva Festa Major el segon diumenge de juliol, amb actes propis de Festa Major i amb la participació de tots els grups folklòrics del poble. L'acte més animat és el correfoc, que es va fer per primera vegada l'any 1982.
El programa d'enguany el podeu consultar a l'enllaç:



Algunes coses a destacar:

Divendres 11 de juliol a les 20.30,tradicional PICA-PICA popular a la plaça del Centre Cívic.

Dissabte 12 de juliol a partir de les 21.30 fins a les 23.30 CORREFOC amb els Diables i Drac de Banyeres,Diables de Garcia,Diables de Montblanc,Drac de Sant Jaume,Drac de Canyelles i Drac de Sant Llorenç.

Diumenge 13 de juliol a les 13.00,diada castellera amb els Minyons de L'Arboç,Nens del Vendrell i els Bordegassos de Vilanova a la Plaça de l'Om.

Dilluns 14 de juliol a les 20.00 vetllada gastronòmica amb degustació de productes de la terra i dels vins D.O.Penedès,al Jardí de l'Hort de l'Àvia.

Dimarts 15 de juliol a les 21.00 Sardinada Popular a la plaça del Centre Cívic,cal recollir els tiquets d'1 € abans al mateix Centre Cívic Ernest Lluch.

De la Gastronomia del Penedès,que podem dir que no sigui ja més que conegut...estem a la Capital del Vi,i cal doncs tastar aquests suc de raïm treballat per la natura i la ma de l'home. A més podem tastar diferents vins a la VI Mostra de vins i caves de la D.O.Penedès a la Vila de La Granada.

El municipi de La Granada situat a la part central de l'Alt Penedès a 4 kilòmetres de la capital Vilafranca.Esta entre mig de les carreteres comarcals de Vilafranca a Igualada i de Vilafranca a Martorell, enllaçades per una carretera local que parteix l'enllaç cap a Santa Fe del Penedès.

Aquest municipi també esta de Festa Major aquest cap de setmana,el programa el podeu consultar a l'enllaç següent:



Durant aquesta festa major tindrà lloc la VI Mostra de vins de la D.O.Penedès

La Jove Agrupació Dionysos de La Granada organitza per sisè any consecutiu la Mostra de vins D.O. Penedès i caves.

Enguany hi participaran 64 elaboradors, els quals exposaran més de 100 vins i caves per degustar. Com en edicions passades, la Jove Agrupació Dionysos de La Granada ha convidat una denominació d’origen, aquest 2008 és D.O.Costers del Segre, i com a celler representatiu de la mateixa, L’Olivera, ubicat a Vallbona de les Monges.

A més de tastar els productes de la nostra terra, es podrà gaudir d’una exposició de treballs de la pintora i artista local Dolors Serveto. També cal destacar que dissabte a les 9 del vespre es projectarà el documental “Dones del Marroc” i altres audiovisuals relacionats amb el món del vi.Seguint amb la mateixa filosofia de les anteriors edicions de la mostra, part dels beneficis de la venda de tiquets es destinaran a projectes humanitaris a Llatinoamèrica promoguts per l’ONG EntrePobles.La Jove Agrupació Dionysos de La Granada, organitzadora de la mostra i d’altres actes al llarg de l’any, pretén promocionar els productes vinícoles de la comarca i alhora difondre la cultura del vi amb l’objectiu d’un consum responsable.



Dissabte dia 12 de juliol de 2008 a les 11 del matí al Celler Cooperatiu
INAUGURACIÓ VI MOSTRA DE VINS I CAVES

Diumenge dia 13 de juliol de 2008 a les 11 del matí al Centre Cívic
VI MOSTRA DE VINS I CAVES


Llocs recomanats per tastar la cuina de la zona:
RESTAURANTS de Banyeres del Penedès
Rest. Priorat de Banyeres
Av. Marquesa de Grinyi, 25 (Priorat)

977 67 71 83

Restaurant Como-Como
Av. Verge del Priorat, 4
977 67 18 20

Restaurant El Jardí

Av. Ángel Guimerà, 22

977 67 12 61

Restaurant El Bosc

C. Marta Mata, 46 (Els Boscos)

977 67 18 71

Restaurant L'Hort de l'Àvia
C. Major, 3
977 67 14 49

BARS-RESTAURANTS a La Granada
Cafè-Bar El Casal
Direcció: C/ de l'estació, 33
Telèfon: 938974622
Bar Tram
Direcció: C/ Pau Casals, 6
Telèfon: 938974303
Bar l'Estació
Direcció: Estació de tren, baixos
Telèfon:
Bar-Restaurant el Xamfrà
Direcció: Avinguda Catalunya,20
Telèfon: 93 897 41 96
El Sumoll
Direcció: Ctra, St.Sadurní, Km 8 Web: www.sumoll.com