Receptes carbasses XXV


Amanida de cireres, raves i
remolatxa


Ingredients

500 d de cireres
125 g de raves
125 d de remolatxa
150 d de canonges
Suc de llimona
oli d'oliva i sal

Preparació

Peleu e raves i els talleu en juliana.
Desosseu les cireres i talleu-les per la meitat.
Barregeu tots els ingredients i els amaniu amb el suc de llimona l'oli i la sal.
Serviu aquesta amanida freda.



Ànec amb cireres

Ingredients

1 ànec tallar a quarts (1 quart d'ànec per persona)
1 quilo de cireres.
2 talls de pernil salat tallats gruixuts.
1 ceba grossa.
3 grans d’all.
1 got de malvasia.
1 culleradeta de mel.
1 cullerada sopera de vinagre de xerès.
pebre negre.
oli d’oliva.
sal.

Preparació
Escalfeu 1 litre d’aigua amb sal i, quan comenci a bullir, tireu-hi les cireres, ben netes i senceres, i coeu-les durant 10 minuts.

Poseu a rostir els trossos d’ànec, nets de greixos excessius i salpebrats, en una cassola amb l’oli, la ceba tallada i els alls sencers procurant que els talls s’enrosseixin per tos dos costats.

Un cop al punt, tireu-hi la malvasia i deixeu que es redueixi l'alcohol amb el foc ben alt.

Retireu les peces de l’ànec i, en el mateix suc de la cassola, tot just fregiu-hi durant dos escassos minuts el pernil, que haureu tallat a dauets.

Tot seguit, tireu-hi la culleradeta de mel, feu una bona remenada, afegiu-hi els talls d’ànec rostit, i les cireres amb un parell de cullerots de l’aigua amb què les heu cuit.

Saleu-ho i deixeu que cogui a foc ben baix durant 30 minuts.

10 minuts abans d'acabar la cocció, tireu-hi la cullerada sopera de vinagre.