Marrecs,Margeners i molts diables: FM SALT 2008



Salt,Marrecs i Diables
Per Sant Jaume s'escau el dia fort de la festa major de Salt(Gironès),però no serà fins el cap de setmana que hi haurà els "àpats" forts de la festa,si be la diada castellera ha asdevingut un fet important dins la festa,si per alguna cosa la festivitat de Salt te una marca pròpia es per tenir el Correfoc més matiner de tot el país...a 2/4 de 5 de la matinada del diumenge,empalmant amb els concerts de dissabte a la nit i de les Barraques de les entitats (no us perdeu la dels Marrecs,per anar a sopar de "bocates"... però per una nit és pot fer l'esforç!!! a més tindreu la companyia dels castellers.
Enguant la vila de Salt celebra el seu 25è. aniversari de l'independència de Girona,aquesta població del Gironès amb més de 30.000 habitants ha tingut sempre un fort caràcter pròpi,amb una identitat local saltenca que és demostra amb la gran quantitat d'associacions i entitats que enriqueixen la vida social i cultural del municipi.

El Programa de la Festa major d'enguany és el següent:
Festa Major de Salt 2008

A destacar:
Divendres 25 a les 9 del vespre, ASSAIG DE CASTELLS a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt. Organitza Colla Castellera Marrecs de Salt.
A les 2 de la matinada, CONCERT PER A JOVES amb els grups GAZPACHO i LA CARRAU a l’Era de Cal Cigarro.

Dissabte 26 a les 2 de la matinada, CONCERT PER A JOVES amb el grup CELTAS CORTOS a l’Era de Cal Cigarro.
A 2/4 de 5 de la matinada, CORREFOC amb ELS DIABLES D’EN PERE BOTERO i la col·laboració de les colles de diables GÀRGOLES DE BANYOLES, DIABLES DEL RIBERAL (Baó – Catalunya Nord) i DIABLES DE PUIGDAFROU (La Cellera de Ter).
Recorregut: inici a l’Era de Cal Cigarro, camí entre el camp de futbol i l’escola El Pla, passant per av. Països Catalans en direcció Pere Coll, Carrer Major, plaça Verdaguer, carrer
Processó, plaça Sant Jaume, carrer Llarg i plaça de la Vila.
A les 6 del matí, BALL DEL PIJAMA, FESTA DE L’ESCUMA i DISCOMÒBIL a càrrec de LA BOMBOLLA a la plaça de la Vila.

DIUMENGE 27 a ¼ de 5 de la tarda, CERCAVILA amb els grallers i timbalers de Marrecs de Salt. Sortida de la Factoria Cultural Coma Cros fins a la plaça Lluís Companys (davant de l’Ajuntament). Organitza Colla Castellera Marrecs de Salt.

A 2/4 de 6 de la tarda, ACTUACIÓ CASTELLERA amb els Margeners de Guissona i els Marrecs de Salt, a la plaça Lluís Companys (davant de l’Ajuntament).

Si voleu podeu lligar les dues coses:es va a sopar a barraques,al concert de Celtas Cortos i al Correfoc,això ja serà cap a les 7.30-8.00 del matí,us espereu a les 9.00 que obrin les piscines municipals que estan al costat d'on s'acabarà el correfoc i espereu en remull i fent la migdiada (tot recuperant forces!!!) fins a la tarda que comenci la jornada castellera davant de l'ajuntament...