Musclos a Les Cases d'Alcanar:Cuina del Delta



El municipi d’Alcanar està constituït per tres nuclis ben diferenciats. Alcanar, Les Cases d’Alcanar i Alcanar-Platja cobreixen bona part de la façana costanera de la Comarca del Montsià.
La seva privilegiada situació a la Mediterrània, porta sud de Catalunya, a meitat camí entre Barcelona i València, ha fet que les principals vies de comunicació (autopista A-7 i nacional-340) facin del municipi un centre de comunicacions important.
Les Cases d’Alcanar, és un petit poble mariner nascut al voltant d’una antiga torre de defensa contra la pirateria (al principi anomenada de St. Pere i posteriorment de St. Felip), que fou enderrocada pels anglesos durant la Guerra del Francés. Destaca l’ Església de St. Pere, construïda a la 2a meitat del s. XIX. Avui en dia el port esportiu de les Cases d’ Alcanar pot satisfer totes les necessitats dels amants de la nàutica.
Molts són els atractius d’aquest singular i pintoresc poblet anomenat “Les Cases”, però dos el caracteritzen al màxim; la seva cuina marinera tradicional i la tranquil·litat de les seves platges.
Es dins del primer apartat que celebra la VI Diada del Musclo del Delta de l'Ebre
Dissabte 26 de juliol al Recinte portuari a les 13.oo ,Tast de musclos al vapor

La diada compta amb el suport de la marca turística TERRES DE L'EBRE i Ports de la Generalitat.

A més hi col·laboren els cellers associats al Consell Regulador de la Denominació d'Orígen "Terra Alta", CELLERS TARRONE (Batea)i CELLER SERRA DE CAVALLS SAT (El Pinell de Brai).

També hi col·laboren els restaurants de les Cases d'Alcanar: CASA CUNILL, ERNEST'S BEACH, CAN MANEL, MARENY, MESON DEL MAR, PATORRAT I RACÓ DE JESÚS.







Els guisats, els arrossos, les botifarres negres, els suquets de peix i les verdures són els protagonistes de la cuina de les Terres de l’Ebre, una gastronomia rica per la varietat de productes que s’hi conreen, que s’hi cacen o pesquen. En una bona taula ebrenca tampoc hi fa falta l’oli d’oliva, el vi i els dolços tradicionals. Us proposem un recull de receptes per a què pugueu gaudir a casa vostra dels plats, dels sabors i les aromes de les Terres de l’Ebre.


Per tastar diferents receptes de les Terres de l'Ebre,consulteu l'enllaç de dalt (Terres de l'Ebre)

Anguila amb suc
Ingredients:

3 grans d'all
1 kg d'anguiles netes
1 cullerada de Farina
1 cullerada de pebre vermell
1 fulla de Llorer
2 tomàquets ratllats
1 got de Vi blanc

Preparació:

Feu un sofregit amb l'all, el julivert i el tomàquet. Quan estigui cuit afegiu-hi el pebre vermell i la farina, i remeneu-ho. Feu la reducció del vi blanc, afegiu-hi aigua i, quan arrenqui el bull, poseu-hi les anguiles tallades a trossos i prèviament salades, tot procurant que l'aigua no les cobreixi del tot. Deixeu-les bullir fins que estiguin al punt. Per saber si l'anguila està al punt, l'espina ha de sortir sencera.