Fira de Sant Jaume a Reus,665 anys de tradició

REUS,cavalls i avellanes



La Fira de Sant Jaume era una cita anual en què pagesos i ramaders es proveïen d’eines i animals que necessitaven per al seu treball al camp. En les darreres dècades la fira ha agafat un caire més lúdic com la “Fira de nit a Reus” on els ciutadans i visitants poden gaudir d’una extensa programació d’actuacions per a totes les edats, realitzar degustacions de productes típics i gaudir dels sopars a la fresca, amb actes com exhibicions eqüestres, mostra de carruatges i curses de portadors de sacs d’avellanes, manifestacions que continuen mantenint vincles amb el món rural.
Aquesta si que és una festa amb solera...El rei Pere III va concedir a la vila de Reus els drets d'organitzar la fira l'any 1343,enguany celebra el seu 665 aniversari !!!!



Destaquen els següents actes:
Fira del Cavall
Sopar de Degustació de la Fira de Sant Jaume
Cursa de Portadors de Sacs d’Avellanes, Gran Premi "Unió". Trofeu "Xola".
Espectacles de Nit i Elements Tradicionals

La Fira tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de juliol al Parc de la Festa (al costat del parc dels Capellans, carretera de Riudoms) organitzada pel Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus. L'horari és de 19 a 01 h el divendres, dissabte i diumenge.

Podeu combinar les activitats de la Fira amb altres activitats culturals que es fan a la programació dels Estius a la fresca de Reus 2008

GASTRONOMIA de la Fira de Sant Jaume
Sopar de degustació de la Fira de Sant Jaume (elaborat i servit directament per productors i ramaders agrícoles de la zona).

Menú de degustació

Amanida de tomàquet de producció integrada
(ADV Horta protegida Camp de Tarragona)
Corder del Baix Camp a la brasa
Conill a “l’ajillo”
Pa amb tomàquet i embotit d’Alforja
Codonyat i melmelades artesanals de Vinyols i formatge i mató de Colldejou
Vi de la Cooperativa de Gandesa (DO Terra Alta)

Preu total del tiquet: 10
Per cada tiquet de sopar, t’obsequien amb un cafè.

Els Xiquets de Reus actua fora de la vila aquest cap de setmana,el dissabte a la Festa Major de Vilallonga del Camp. Actuaran conjuntament amb la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre. Hi haurà piscina i sopar després de la jornada castellera. En acabar ball de festa major amb l´orquestra Varadero.

I el diumenge actuació al Barri de Maria Cristina amb motiu de la festivitat del Barri. Actuaran conjuntament amb Xiquets de Tarragona i Xiquets del Serrallo.