Caldes de Montbui:aigua,foc,cireres i castells



FOC,AIGUA,MÚSICA,TECA... i CASTELLS com a "cirereta" del cap de setmana

Caldes de Montbui és una vila termal situada a la comarca del Vallès Oriental, a la província de Barcelona. El municipi s'ubica entre els massissos de Sant Llorenç de Munt i el Montseny, al peu de la muntanya del Farell (805 m) i a la vall de la Riera de Caldes, que travessa el municipi de nord a sud.
Caldes és una zona de fractures i plegaments que tenen com a conseqüència l'aflorament d'aigües termals, que brollen a més de 74ºC, una de les més elevades d'Europa.Els orígens romans han deixat nombroses petjades que configuren el patrimoni històric, com la tradició balneària, les Termes Romanes i l'ordenació del nucli antic de la vila. Però aquest cap de setmana a Caldes de Montbui podrem "lligar" dues campanyes especials,el final de Les Jornades Gastronòmiques de les cireres de Caldes i el festival Caldeja't,podeu veure el programa complert clicant a l'enllaç.

Les Jornades Gastronòmiques de les Cireres de Caldes de Montbui han arribat enguany a la 5a edició i ho fa amb la col·laboració de 23 establiments.Les Jornades van començar el 8 de juny i finalitzen aquest cap de setmana,justament el 13 de juliol...els justos van al cel,que diuen!!!

No només els restaurants calderins participen d'aquesta iniciativa sinó que també les fleques, pastisseries i vinacoteques de la vila oferiran els millors plats gastronòmics, postres i licors elaborats amb les cireres de la nostra vila termal.


ESTABLIMENTS PARTICIPANTS EN LES JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LES CIRERES
Restaurants

Balneari Termes Victòria,Els diumenges i festius ofereixen un bufet lliure, pots optar per un extens assortit d’entrants freds i calents, segons plats i una pastisseria i rebosteria totalment casolana.
Cooperativa 70
El Bosc Gran,
El Remei
La Bóta de Caldes
Mediterrània
Mirko Carturan-cuiner,C/ Pi i Margall, 75 Caldes de Montbuí telèfon 93 865 41 60
Na Madrona
Robert de Nola Passeig del Remei, 48-50, Caldes de Montbui, telèfon 93 865 40 81
Violeta de Caldes,Plaça de l'Àngel, 5, Caldes de Montbui, 8140 telèfon 93 865 41 00 .Aquest restaurant de tant sols 30 places esta situat dins de l'Hotel Balneari Vila de Caldes,la seva cuina és sofisticada...però molt bona.
Fleques i pastisseries
Forn de Cal Pi (6 establiments)
Forn de l'Espiga d'Or (3 establiments)
Forn la Lluna
Pastisseria Casabayó
Pastisseria Sant Antoni

Vinacoteques
J. Fontcuberta Ambròs. La Vallesana

Dins dels actes del Festival CALDEJA'T,trobem dues propostes interessants.

ESCALDÀRIUM,el dissabte 12 de juliol a partir de les 18.00.
L’Escaldàrium és una festa que barreja correfoc, correaigua i música en directe i on s'apleguen els dos elements que, en un sentit mitològic, componen l'aigua termal, el foc i l'aigua. La gent es congrega als voltants de la font termal del Lleó a Caldes de Montbui esperant el Termaliot, el culpable de totes les forces que s’han de desencadenar. Les bruixes comencen els salts embogides fins que una força sobrenatural, en forma de tempesta, irromp per arrossegar amb ella perversió i vici. La cosa promet...
18.00 h als carrers del nucli antic de Caldes
Activitats de divulgació de la llegenda de l’Escaldàrium i el món del Ball de Diables: xocolatada i tallers de màscares (A.E. El Pasqualet), contes, danses, timbalada pels carrers del nucli antic, tallers...

21.00 h Pl. de l’11 de Setembre Aquelarre gastronòmic (Asado uruguaià)

24.00 h Pl. de la Font del Lleó
ESCALDÀRIUM. La Festa del Foc i l’Aigua

A partir de la 1 h Pl. de la Font del Lleó
CONCERT amb grups locals
ESCALDÀRIUM 2007


Diumenge 13 de Juliol,Diada castellera a la Plaça de Moreu

a les 18.00 de la tarda amb les colles:

Castellers de Caldes de Montbui
Colla Jove de l'Hospitalet
Colla castellera Nyerros de la Plana


A la web de la Jove de l'Hospitalet consta que estan de vacances des del dia 10 de juliol,la diada esta en els programes de la festa i de la Malla.net,les altres dues colles no tenen web per poder confirmar-ho.A la web de la coordinadora també consta la presència de la colla Jove de l'Hospitalet.