Mataró: Les Santes 2008Dels primers actes de Festa major...els castells

El divendres començarà la Festa Major de Mataró 2008,Les Santes. De fet no serà fins el 27 de juliol quan celebraran el dia de les santes patrones de la ciutat Santa Juliana i Santa Semproniana,d'aquí ve el nom de Les Santes a la festa major...

Però el dia fort del món casteller serà el 20 de juliol,amb la diada castellera dels Capgrossos de Mataró acompanyats pels Castellers de Vilafranca i els Marrecs de Salt.
Les previsions de la jornada son de castells grossos,molt grossos...els locals sembla que volen fer la clàssica de 9: tres de nou,quatre de nou i cinc de vuit. Molta feina,però la colla del Maresme ja ha demostrat que esta al seu abast.

La jornada de Les Santes començarà a les 12.00 del migdia a la Plaça de Santa Anna. Castellers de Vilafranca,Marrecs de Salt i Capgrossos de Mataró.

Mataró és la capital del Maresme situada a uns 30 kilòmetres al nord de Barcelona,te una població d'uns 125.00 habitants.Antigament havia estat una zona de cultiu de vinya,però la fil·loxera va fer estralls en l'agricultura local i ara queda una extensió testimonial de vinya.L'horticultura és un dels seus pilars econòmics.
Amb una gran activitat associativa i cultural,la Festa major esdevé un aparador de las diferents sensibilitats de la ciutat.
El programa de festa major és molt extens.millor que el consulteu vosaltres mateixos a l'enllaç:


Alguns castells dels Capgrossos de Mataró...
4d8 amb agulla carregat...després d'aguantar tot i més

3d9f molt emotiu...

5d8 de concurs....


Tant sols unes recomanacions...
En la cuina del Maresme predominen els productes del mar i de l'horta. Alguns dels seus productes tenen prestigi: les maduixes, sobretot de Sant Iscle de Vallalta i de Sant Cebrià de Vallalta, les cireres d'Arenys de Munt, els tomàquets rosa, els pèsols de Mataró, de Sant Andreu de Llavaneres i de Caldes d'Estrac, les mongetes del ganxet de Palafolls i els bolets del baix Maresme. Del mar destaquen les gambes, els escamarlans, els calamars i les cloïsses d'Arenys de Mar, a més de l'àmplia gamma de peixos de la costa.
Un complement és la Denominació d'Origen Alella famosa, sobretot, pels seus vins blancs.

Per començar el dia amb forces de cara a la diada castellera, si us voleu acostar pel matí a Mataró,hi ha diferents llocs per anar a esmorzar.
a les 10.00 tindreu esmorzar de "forquilla i ganivet" al Bar dels Capgrossos al C/Herrera 59 Mataró.

Cafè Nou al C/ de la Riera un altre lloc típic de "forquilla i ganivet" esta al costat del Pintxao(taverna basca per anar de pintxos),sinó fallen les dades és dels mateixos amos.

Bar La LLuna al C/Cuba 92 especialitat en entrepans.

Per anar a dinar hi ha també varies opcions:
a les 14.30 al Pati de la Residència de Sant Josep a la Muralla de Llorenç 15,Dinar de diada,celebració i visionat de vídeo de l'actuació.Pels Capgrossos i/o algun amic de la colla.

Archimboldo,autèntic restaurant italià..sortint de la Plaça Santa Anna per C/ de la Riera amunt fins a trobarnos amb el C/Nou (on hi ha la llibreria el Robafaves i el Cinema Foment) i a la l'esquerra a la primera cruïlla trobareu l'Archimboldo (C/. Sant Francesc d'Asis).El preu no és dels més econòmics,es veritat,però si us agrada la pasta i la cuina italiana no us perdeu tastar la seva carta...un plaer.

Antic Celler d'en Marc a la Muralla de Sant Llorenç 14 bis tel 93 741 03 58

Can Bruguera,a la Ctra. de Valldeix 23 telf. 93 790 36 43

Can Domenech, a la Muralla de Sant Llorenç 18 telf 937905197 Els preus son bastant econòmics (de 7 a 20 €)

Per consultar altres restaurants de Mataró:
PortalMataró Restaurants
GUIA GASTRONÒMICA DE MATARÓ

Per conèixer una mica la ciutat