FESTA MAJOR DE VIC 2008


Vic,capital d'Osona,s'ha transformat en els darrers anys en una ciutat jove,dinàmica,oberta i amb un futur imparable.
La seva ubicació geogràfica,en el centre del país,equidistant a Barcelona i França i com a un dels nodes d'enllaç amb Lleida i Girona per l'eix transversal la col·locant en una situació de privilegi.

Amb prop de 40.000 habitants i un terme municipal que ocupa 30'92 Km2,continua tenint una mida "humana".El fort paper que ha jugat la Universitat amb una població jove flotant de varis milers de persones li ha donat l'impuls necessari.

El teixit associatiu,important i vigorós,participa també de la festa.Un exemple molt clar el tenim amb els castellers dels Sagals d'Osona,organitzadors i particeps de diferents actes de la festa Major (castells,baixada del Sant,Gimkana infantil,pilar caminat,correfoc,diada castellera...).
Uns dels factors determinants de la dinamització ciutadana es l'organització de fires i mercats que, de forma permanent o cíclica, constitueixen una atracció constant per als visitants. Així, al costat dels mercats ordinaris dels dimarts i dissabtes, s'ofereixen singulars plataformes mercantils de gran abast, com el Mercat del Ram, Vicantic, el Mercat de Música Viva, la Mostra Gastronòmica, el Mercat Medieval, etc.
Durant bastants anys la seva festa major ha passat desapercebuda pels propis ciutadans i per la resta de la comarca,en aquests darrers anys la voluntat és no tant sols de recuper aquesta Festa Major,sinó de fer-la una de les festivitats de referència al territori.

Així doncs ja tenim aquí la festa major de Vic,per a la colla castellera dels Sagals d'Osona representa una de les diades importants de l'entitat.Compartirem plaça amb dues colles "grosses";els Castellers de Vilafranca i Xiquets de Tarragona. Els verds ja han comunicat la voluntat de fer el 3d9 i el 4d9...coincidint amb la diada de la festa major de Terrassa on actuaran la Vella de Valls i els Minyons,garanteix una jornada d'alt nivell.
Però pels locals,la colla carbassa,no és tant sols la diada del diumenge l'acte de presència a la ciutat. Durant aquesta festa major hi haurà un seguit d'actes on l'Associació Cultural Sagals d'Osona estarà present amb els castellers,els diables de les Fúries d'Ausà,els grallers,la Mulassa,etc...demostrant que és una de les entitats amb més vida de la capital osonenca.
Però també hi haurà altres actes,propostes,celebracions,etc. Podeu veure el programa sencer a l'enllaç:Quatre coses per fer memòria:

Divendres 4 de juliol a les 22.00 a la Plaça de
la Catedral,Festa de la Cultura Popular i Tradicional. Presentació de la Cobla Ciutat de Vic amb els balls de l'Aliga,de la Mulassa,etc

Dissabte 5 de juliol a les 10.30 sortida des de l'Ajuntament de la comitiva de Sant Miquel,Baixada del Sant.

Diumenge 6 de juliol a les 12.00 a la Plaça Major,actuació castellera amb els Castellers de Vilafranca,Xiquets de Tarragona i els Sagals d'Osona.


Diven
dres 11 de juliol a les 22.00 CORREFOC amb les Fúries d'Ausà,Escamot dels Diables de Calldetenes,etc...

Dissabte 12 de juliol a les 16.00 a la Plaça Major GIMCAMA INFANTIL dels Sagals d'Osona.


Per recordar la darrera festa major 2007,us possem diferents àlbums de fotos:

Cap comentari: