Mercat Culinari amb menjars del món a Girona


IX Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona

El IX Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona és celebrarà els pròxims dies,del 25 de juny fins al 13 de juliol,enguany la programació del festival és la més completa fins ara.Aquest festival fomenta valors universals com la pau,el diàleg,el respecte els uns als altres...els artistes convidats,a més de la seva gran qualitat musical són símbols d'aquests valors.Citant un paràgraf de la salutació de l'Alcaldessa,ens pot resumir l'esperit del festival.
El sempre savi i eloqüent George Steiner ens pot ajudar a completar aquesta perspectiva: “Som convidats de la Vida i estem en una realitat on hem de veure’ns hostes els uns dels altres, tant per qui acull com per qui és acollit. El nostre destí té a veure amb la capacitat de co
nvertir els rancors i perjudicis en possibilitats”.

Si ja per l'interès musical ja val la pena anar a la capital gironina,per acabar de decidir-nos podem afegir un mercat culinari molt curiós:

Mercat Culinari i de menjars del món

Una bona oportunitat per tastar diferents menjars de tot el món. Si hi ha un instint primari que ens uneix a tots és el de menjar,el pal·ladar pot ser una eina d'integració...descobrir els diferents gustos,sabors,textures,etc que tenen les altres cuines del món ens demana (millor que no ens "obligui") ser oberts,predisposats a participar a no "tancar-nos" en els nostres quatre plats de sempre i a donar oportunitats als altres per influir i fer-nos descobrir coses noves...i si a més ho compaginem amb la música,que pot haver millor?. Tancar els ulls,deixar-nos portar per les melodies i omplir el pal·ladar de sensacions agradables i experiències noves.
Per anar fent boca,aqui teniu unes mostres d'allò que "de moment" és pot transmetre per la xarxa:


Dijous 3 de juliol,a les 21.00 Bloc Quilombo i a les 22.00 Tactequeté,GRATUÏT
Bloc Quilombo espectacle al carrer amb el recorregut: Pont de Pedra - C/ Sta. Clara - Pl Independència - Pont Sant Agustí - C/ Ballesteries - Pda. Sant Feli
u - Pl. Catedral.Un espectacle intens amb influències d’arrel africana i de les músiques tradicionals llatinoamericanes que s’escampa per tot el món: samba, reagge, conga, rumba, candombe, funky…. Una barreja de batucada brasilera i comparsa cubana per a gaudir de valent. i Tactequeté,Tambors i flautes procedents de tot el món, instruments fabricats amb material de desfet, objectes quotidians amb múltiples possibilitats sonores, steel drums, xiulets... fins a llavors i cargols de mar ajuden a crear uns ritmes exòtics, plens de calidesa i color.De Tactequeté podem escoltar el següent:



Altan actuarà el diumenge 6 de juliol a les escales de la Catedral de Girona,les entrades van dels 10€ als 30€.
Altan s’ha convertit després de vint-i-cinc anys de carrera en el grup de referència de la música celta irlandesa, juntament amb The Chieftains.A més de les seves gires per tot el món, alguna vegada han acompanyat al primer ministre d’Irlanda com a ambaixadors culturals del seu país.



Dimecres 9 de Juliol a les 22.00 Boban & Marko Markovic Orkestra a les escales de la Catedral de Girona,entrades a 20€,15€ i 10€.
Reconegut unànimement com el més gran trompetista dels Balcans, Boban Markovic ha conduït al llarg dels anys la seva Orkestar a l’èxit internacional. El seu repertori –basat en les cerimònies i la vida quotidiana de la seva Sèrbia natal- es converteix en una poderosa i rica mescla gràcies a les aportacions que flueixen des del jazz, el latin o el pop i que els músics gitanos integren amb una naturalitat astoradora.
Lluny d’aferrar-se al seu tron, Boban Markovic està traspassant la direcció artística de l’orquestra al seu fill Marko, un autèntic prodigi que amb només 14 anys ja estava completament integrat a la banda.Una mostra de la seva música:



La resta del programa per poder triar i remenar,el podeu trobar a l'enllaç:
IX Festival de músiques religioses i del món de Girona


Per lligar la visita a la ciutat amb els castells,aprofiteu el dia 10 de juliol,a la tarda podreu veure els Marrecs de Salt,a 15 dies vista de la seva diada de festa major,l'actuació serà a la Plaça Catalunya de Girona.
I recordeu d'anar al Mercat Culinari de la plaça dels Apòstols al costat de la Catedral.A partir de les 19.00 les diferents paradetes tenen menús a 9€.

.