La Cuina a Sils:Sopar gastronòmic 2008







Encara falta una setmana,el Sopar Gastronòmic del 2008 organitzat a Sils (La Selva) per el col·lectiu "Les Cuineres de Sils" serà el proper 12 de juliol a les 22.00 al pavelló municipal de la vila, `però si voleu participar d'aquest acte de cultura culinària popular cal afenyar-se a aconseguir els tiquets.
El preu del sopar és de 25 euros pels grans i 14 euros pels menors de 12 anys.

El lloc de reserves i vendes de tiquets serà al Centre d´Interpretació dels Estanys (Estació RENFE) els dissabtes no festius, de 10 a 13 h. i els dies laborals, de 16 a 18 h.

Tel. 972 168 285

A més de l'àpat hi haurà ball amb conjunt Boogie-woogie

Aquest àpat popular te una particularitat,no sabreu el que menjareu fins la mateixa nit entaulats. És disposa la gent en taules de 12 comensals i és fa un sorteig per determinar quina cassola li toca a cada taula,són dues cassoles de 6 racions fetes pels integrants de la cuina a Sils,els entrants si que són els mateixos per tothom però el segon plat dependrà de la sort...o dels amics i coneguts que tingueu al sopar per poder tastar de tothom!!!
La Cuina a Sils constituït originàriament per les populars àvies de Sils (de les divuit inicials han passat a la norantena actual), treballa per recuperar i preservar el patrimoni gastronòmic de Sils i, en general, de tota la comarca de la Selva. és ja un referent dins del col·lectius de cuina tradicional i popular de tot el país darrera seu han sortit altres agrupacions,entitats,associacions,etc que han seguit els passos d'aquesta entitat silenca en defensa de la cuina tradicional,"de les àvies",popular i de temporada.
Recuperant els gustos,sabors i olors de les cassoles fent xup-xup i els productes autòctons.
La seva feina seriosa i constant els ha portat a ser presents en diferents "marcs" potser inimaginables de bon començament: Mostres a Madrid,a l'Hotel Palace,al Ritz,a Itàlia on van oferir el primer sopar de cuina catalana a la Casa Artusi de Forli, el primer centre de cultura gastronòmica dedicat a la cuina casolana italiana. A més de la ja seva sempre presència als esdeveniments culinaris del país: Firatast,Forum gastronòmic,fires i jornades gatronòmiques locals (cuinant o fent de jurat).

Però a part de tot això també s'han dedicat a deixar constància escrita de les seves receptes i maneres de cuinar,ja porten uns quants llibres de cuina publicats,receptaris i reculls de la seva tasca.han editat les publicacions següents: La Cuina a Sils (1994 i reedició el 1998), Les nostres receptes de cuina (1997 i reedició el 2001), Primer Quadern de Cuina (1999), Segon Quadern de Cuina (2000), Recull de receptes de vedella (2001), Les Cuineres de Sils (Edicions La Magrana, 2002), Deu anys de gastronomia popular (2002),Les Cuineres de Sils (