A Mallorca,castells , paelles,,,i molta platja




Festa major de Valldemossa (Serra de Tramuntana) situat a 17 kilòmetres de Palma de Mallorca,la capital. Aquesta vila envoltada d'ametllers i oliveres és coneguda per les temporades que hi va passar el compositor Chopin.
Durant aquests dies celebrarà la seva Festa Major,en honor de la seva patrona Santa Catalina Thomàs,podeu veure el programa a l'enllaç següent:

Programa Festa Major Valldemossa 2008

Cal destacar del programa dos actes en particular:

Dissabte 26 de juliol

A les 11.00 al pati de l'
escola vella,concentració per l'inici del XXIV Concurs de paelles d'arròs.
A les 14.30 presentació dels plats al jurat i tast


Diumenge 27 de juliol

A les 12.00 Diada castellera amb els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant a la plaça de la Cartoixa




Restaurants a Valldemossa
Son Moragues 971-61.61.11
La Cartuja 971-64.22.40
Sa Costa 971-61.25.59
Sa Picada 971-61.24.48
Sa Fonganya 971-61.61.44
C'an Pedro 971-61.21.70
C'an Costa 971-61.22.63
Port de Valldemossa 971-61.61.94
Vesubio 971-61.25.84


La gastronomia a les Illes Balears,i concretament a l'illa de Mallorca és molt rica i variada,a part dels productes típics (ensaïmada i sobrassada) podem trobar bons formatges,bons peixos,carns,mariscs...i des de fa uns quants anys bons vins de tres sectors diferents:
Vi de la terra Serra de Tramuntana-Costa Nord

Vins de la terra elaborats amb les varietats blanques chardonnay, macabeu, malvasia, moscatell, parellada, moll i sauvignon blanc, i amb les varietats negres cabernet sauvignon, callet, manto negre, merlot, monestrell, sirà i ull de llebre.

Vi de la Terra Illes Balears
Vi de la Terra Mallorca
Però deixem que sigui la gent del Consell de Mallorca que ens faci unes rutes per tastar aquesta Mallorca amb productes propis i de qualitat:

Et proposem 6 rutes diferents pels municipis de Mallorca. Dins cada ruta hi ha seleccionats els establiments de productes mallorquins de cada municipi. Amb les adreces i l'ajuda del mapa ja pots començar a fer boca.

Ruta 1:
Ruta 2:

Ruta 3:

Ruta 4:
Ruta 5:



Tumbet amb Sobrassada de Mallorca

Ingredients
600 g de patata pelada i tallada a rodanxes
600 g de albergínies tallades a rodanxes
500 g de pebres verds i tallats a trossos regulars
400 g de carabassons tallats a rodanxes
400 g de tomàtigues pelades i tallades a trossos petits
150 g de Sobrassada de Mallorca tallada a rodanxes primes
2 dents d'all
Mig litre d'oli d'oliva i sal

Preparació
Encalentiu l'oli en una paella. Assonau per separat la patata, l'albergínia, els carabassons i els pebres amb un poc de sal.
Fregiu primerament les patates, a continuació els carabassons, seguit de les albergínies i en darrer lloc els pebres.
Disposau els quatre ingredients dins una cassola, primer les patates, a continuació la meitat de les rodanxes de sobrassada, després els carabassons i les albergínies, seguidament l'altra meitat de sobrassada i en darrer lloc els pebres. Retirau la majoria de l'oli restant de la paella. Fregiu els alls. Incorporau seguidament les tomàtigues. Assonau amb un poc de sal i pebre bo. Deixau coure set minuts aproximadament. Abocau la salsa sobre les verdures disposades dins la cassola. Serviu a continuació.


Altres receptes a la web de Illes Balears Qualitat