El Montserratí (Comarca de Montserrat, Pla de Montserrat o Baix Llobregat Nord) és el territori situat a la falda sud-oest de la muntanya de Montserrat, entre les comarques del Bages, el Baix Llobregat, l’Anoia i el Vallès Occidental.
Aquesta denominació, de caràcter popular, neix a partir de l’evolució d’un sentiment identitari estès majoritàriament entre el jovent de la subcomarca del Baix Llobregat Nord,proposada "oficialment" el 2005 per l'ex-conseller Joan Carretero.
Però a més també engloba a diverses viles i municipis que estan "sota l'influència" de Montserrat,la muntanya amb més carrega emocional del país.
Es així que les colles castelleres de les viles d'Igualada , Esparreguera i Manresa celebren una trobada castellera "de la Catalunya Interior" o Trobada de colles Montserratines des de fa dues temporades.
Enguany la diada serà a Manresa:
Diumenge 17 de maig
A les 12.00 a la Plana de l'Om de Manresa
Trobada de colles Montserratines amb els Tirallongues de Manresa , Castellers d'Esparreguera i Moixiganguers d'Igualada
Manresa és sens dubte una de les capitals de la Catalunya interior,amb un patrimoni històric molt important.Però també cal destacar la seva importància gastronòmica. A la capital del Bages hi trobem una de les escoles d'hosteleria més importants del país: La Joviat
Hi també a un dels cuiners que més ha fet per la gastronomia i la cultura culinària del nostre país : en Ignasi
Però també te receptes que ens recorden Montserrat,el Bages i com no,Manresa:
Ingredients:
4 talls de bacallà de ració
4 patates mitjanes
2 dl de salsa allioli
1 rovell d'ou
50 g de puré de poma cuita
Preparació:
Bullim les patates amb pela, les deixem refredar, les pelem i les tallem a rodanxes. Escalfem el bacallà amb aigua a punt de bullir. Quan està al punt just de cocció, el traiem i l'escorrem. Escalfem les patates amb una mica d'aigua de coure el bacallà. Les escorrem i les posem dins una cassola de fang, damunt hi posem el bacallà. Barregem l'allioli amb el puré de poma i el rovell d'ou, el posem damunt del bacallà i ho gratinem.
LA CUINA D'IGNASI DOMÈNECH
Autor: Josep Maria Blasi
PVP: 38,00 €
En aquest llibre, el cuiner i gastrònom Josep Maria Blasi presenta 59 de les millors receptes que Ignasi Domènech va recopilar i que us permetran preparar els plats més exquisits de la cuina clàssica i tradicional, adaptats als hàbits culinaris d’avui.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada