Castells internacionals : Vilafranca a Anglaterra i Minyons a Israel

La promoció i difusió del fet casteller a l'estranger fa temps que ha començat,les colles grans han actuat moltes vegades dins de campanyes institucionals i/o de promoció pròpia. I cada vegada més colles procuren tenir alguna actuació d'aquest tipus com ha "llaminadura" pels seus membres.
Aquest cap de setmana tenim dos sortides internacionals,encara que ben diferents en els seus "contextes". Malgrat tot es tracta de castells,de donar a conèixer la cultura i la tradició catalana dels castells ("torres humanas") i això es bo,ensenyar qui som i que fem a tot el món,ni millors ni pitjors que ningú...senzillament diferents.

Castellers de Vilafranca a Cumbria (Anglaterra)
Aquest cap de setmana mes d’un centenar de membres dels Castellers de Vilafranca viatjaran a Anglaterra, concretament a Cumbria, una bonica regió del nord del país a tocar d'Escòcia, coneguda pels seus llacs i paisatges naturals. L’expedició de la colla marxarà dissabte al matí i tornarà dilluns a la nit, i serà la primera vegada que els Castellers de Vilafranca viatgen a Anglaterra en els més de 60 anys d’història de la colla.
Aquesta visita es troba dins del marc del festival que se celebra en aquesta zona anomenat “Lakes Alive” i que enguany té com a lema “Reach for the sky” (assolint el cel). Durant tota la setmana que dura el festival es mostraran diversos espectacles que tenen com a comú denominador el fet d’apropar-se al cel.
Els Castellers de Vilafranca són un dels plats forts del festival i l’actuació de dilluns al migdia a Penrith, batejada com a “Castles in the Air” (castells a l’aire) és un dels actes més destacats i centrals del programa. Dissabte a la nit els verds actuaran a Bowness-on-Windermere i diumenge a la tarda actuaran a a Carlisle, que també acullen part de la programació del festival. Cal assenyalar que el festival “Lakes Alive” formar part del programa d'actes de promoció dels Jocs Olímpics de Londres del 2012.

Programa del Festival LAKES ALIVE 2009


Minyons de Terrassa a Sant Joan d'Acre (Israel)
Acre, (en hebreu עַכּוֹ, Akko; en àrab, عكّا Akka; també conegut al món cristià amb el nom de Sant Joan d'Acre) és una ciutat d'Israel, situada al nord de la badia d'Haifa, sobre un promontori i dotat d'un port amb aigües profundes.

Actualment, Acre, a 152 km de Jerusalem, està situat administrativament al districte del Nord i compte aproximadament amb 45.600 habitants (el 2003). Aquesta ciutat costanera dóna el seu nom a la planura d'Acre que implica diversos pobles.

La colla castellera dels Minyons de Terrassa participarà en els actes del Festival del Mediterrani que celebrarà aquesta ciutat de l'estat jueu.La mostra que compatarà amb d'altres aspectes de la cultura catalana.

Del 23 al 26 de maig
ACTUACIÓ AL FESTIVAL CULTURAL D'AKKO A ISRAEL dels Minyons de Terrassa

Aqui us deixem la "traducció del google translate" de l'hebreu al català del programa d'actes de la mostra.Es una mica "indi" però serveix per agafar una mica l'aire...tenir una noció bàsica,vaja.


Ciutat celebra les cultures del Mediterrani en maig 25.-24., Una Dies' - sobre la «nova Atayelet per tota la ciutat
24.5.09, Diumenge
16:00 - Parc Museu חנוכת ha Harmh "l Tamir. Programa: Eliminació de Lot, la Policia d'Israel orquestra, banda nord de la província - la Policia d'Israel a Barcelona torres humanes (castells)

Hora d'inici 17:00 - La cerimònia d'inauguració Atayelet Marca - torres humanes, un ball tradicional català, l'exponent del Mar, Escultura vida, fires i més אומני Galilea.

18:00 - "Vicky Christina Barcelona". Projecció d'un film guanyador de l'Oscar בבימוי Woody Allen, el nou conservatori, Sant Strauss 1 (cantonada de Sant הדקל)

20:00 - esdeveniment principal Atayelet

25.5.09, dilluns,
16:30 - La celebració del Hapoel Acre Lligt col locar una pedra angular super estadi, l'estadi zona. Programa: col locar una pedra angular, Salutacions, torres humanes (i més castells) i un joc en el Barcelona contra el jove veterà.

Hora d'inici 17:00 - La cerimònia d'inauguració Atayelet Marca - torres humanes, un ball tradicional català, l'exponent del Mar, Escultura vida, fires i més אומני Galilea.

"Ombra del vent" - una reunió amb una obra literària ליה Nirgd, tradueix gran best-seller de Carlos Roais Safon, biblioteca municipal, Sant Weizman 13 a les 19:00
Aroma de la Fira del Llibre de España, Barcelona conca mediterrània a la biblioteca, l'hora de començament de 16:00.
Entrada gratuïta a tots els esdeveniments

Cap comentari: