Aniversari de la Jove a Tarragona...Tarraco Viva,Tarraco Cuina
Del 18 al 31 de maig a Tarragona (l'antiga TÀRRACO) la vida en temps dels romans recupera la seva actualitat,el festival TÀRRACO VIVA ens farà sentir-nos com si estiguéssim a l'època imperial...i poder tastar sabors de la cuina romana,plats i receptes antigues que han sigut la base de la nostra cuina.
Els actes que celebrarà la capital tarragonina són multiples,consulteu el programa i/o la web als enllaços següents:

Programa Tàrraco Viva 2009 en pdf

TÀRRACO VIVA (web)

Aquest festival romà toca molts aspectes de la vida en l'antic imperi,però sobretot dona força importància als aspectes quotidians com la gastronomia i la cuina,podem veure els diferents actes a la proposta:
TÀRRACO A TAULA

Les aromes i els colors de la cuina romana ens permetran descobrir plats com la cassola d'enciam o de carbasses, les pastanagues amb salsa de comí o la carn amb albercocs.

Aquestes són algunes de les quatre-centes receptes que recull l'obra d'Apici, l'autor del primer llibre de cuina que es coneix i que són l'eix per descobrir que alguns dels plats dels nostres dies ja es preparaven a l'antiga Tàrraco fa dos mil anys.
La principal característica de la gastronomia romana era la gran diversitat d'ingredients, entre els quals destacaven els llegums, les hortalisses i, sobretot, els cereals. A més, els romans utilitzaven amb freqüència espècies com el pebre o el comí i fins a una trentena d'herbes aromàtiques.
Vídeo sobre Tàrraco a Taula


Per saber de cuina i gastronomia romana,mireu-vos el document següent:
NEGOCIS D’ HOSTELERIA I RESTAURACIÓ A L’ANTIGA ROMA

Aquest primer cap de setmana podrem compaginar-ho amb la Diada castellera de l'Aniversari de la Jove de Tarragona.

Diumenge 24 de maig

A les 12.00 Diada Aniversari Jove de Tarragona amb els Castellers de la Vila de Gràcia,Colla Jove dels Castellers de Sitges ,Colla Jove Xiquets de Tarragona i Colla Joves Xiquets de Valls a la Plaça del Rei

Cap comentari: