Arrels del Vi 2009 ... descobrint un món al'Empordà


La cultura del vi forma part de les essències de totes les civilitzacions que s’han desenvolupat en l’entorn mediterrani. El vi ha sigut un dels productes comercials més importants durant tota l’antiguitat. Els grecs d’Empúries conreaven la vinya, i avui sabem que a la costa catalana, en època romana, es va produir una gran quantitat de vi que s’exportava arreu de l’Imperi. Les "arrels del vi" són fortes a l’Empordà...

Aquest cap de setmana es fa a Sant Martí d'Empúries la segona edició de la fira Arrels del Vi, que té per objectiu donar a conèixer els millors vins de la denominació d'origen Empordà. Aquest any hi participaran una dotzena de cellers i tant professionals com aficionats al vi podran degustar els millors productes en el transcurs de la fira.

Arrels del Vi comença divendres, amb una jornada professional que inclou una conferència sobre el comerç de vins a l'imperi romà, una taula rodona sobre la presència de vins de la DO Empordà als restaurants, un tast a cegues i una visita guiada al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries.

Dissabte i diumenge, la fira s'obre al públic en general. L'entrada costa 15 euros i inclou una degustació de vins, una copa, tres tapes, una visita a Empúries, exercicis de tast i la possibilitat de comprar vins a preu de celler.


Horari: De 12h a 15h i de 17h a 22h

Per veure el programa de la Fira consulteu la web:

Arrels del Vi 2009