3a.Mostra Gastronòmica de Santa Coloma de Gramanet


Mostra un mapa més gran
Durant els dies 15,16 i 17 de maig la Rambla Sant Sebastià, des del carrer Marina fins a Sant Silvestre, acollirà aquest certament que neix amb la voluntat de ser un referent que popularitzi l’oferta variada i diversa de l’alimentació i la gastronomia de la ciutat de Santa Coloma, aquest any 2009 per millorar i aconseguir més comoditat per als participants i visitants està previst tallar els dos vials de la Rambla a la circulació de vehicles durant l’horari de funcionament de la Mostra.

Sobre la base de la cuina i els productes alimentaris que es troben a Santa Coloma, es celebrarà la tercera edició de la Mostra Gastronòmica de Santa Coloma per al foment dels sectors de la restauració i l’alimentació i el teixit associatiu de la ciutat. La Mostra posarà a l’abast del públic tasts de les elaboracions més tradicionals de la ciutat i begudes, juntament amb un seguit d’activitats.Consta de dos espais destacats:


Espai de demostració

Amb el propòsit de fomentar la cultura culinària de la ciutat, s’equiparà un cuina per fer demostracions. En horaris establerts, els diferents restauradors de la ciutat cuinaran davant del públic el seu plat més típic i explicaran el procediment a través d’un sistema de megafonia. Igualment, un sistema de vídeo projectarà el procés de l’elaboració en un/es pantalla/es. El públic podrà degustar l’elaboració dirigint-se a l’Espai de Degustació.

En el mateix set, es faran cates populars de vins i caves a càrrec d’experts. Seran cates degustació amb aforament limitat. Les cates seran de curta durada fet que permetrà la rotació d’assistents.

En el mateix set, diversos experts impartiran cursos populars sobre aspectes bàsics de la nostra alimentació actual. També es faran explicacions sobre productes i tradicions culinàries del municipi. L’accés també serà limitat.

Aquest any 2009, a més, també es faran demostracions de cuina de la diversitat interètnica a càrrec de professionals colomencs d’origen de diversos continents del món.

Espai de degustació

Sota una carpa acondicionada, els diferents restauradors que s’hagin adherit a la iniciativa oferiran tasts dels seus productes a canvi d’un/s tiquets que serviran de moneda de canvi. .

En aquest mateix Espai de Degustació hi hauran les diferents bodegues de vi i cava. Cada bodega disposarà del seu stand i bescanviarà un tast del seu producte per tiquet/s.

Aquest espai de degustació està concebut de forma que es permetrà l’adquisició de plats i el tast de vins i caves amb fluïdesa, habilitant taules per menjar i beure de peu.

15,16 i 17 de maig de 2009 (divendres, dissabte i diumenge)

Horari de la Mostra

Alimentació i demostracions:

  • Divendres: de 12:00 a 24:00
  • Dissabte: de 12:00 a 24:00
  • Diumenge: de 12:00 a 22:00

Horari de degustació:

  • Divendres: de 19:00 a 24:00
  • Dissabte: de 13:00 a 16:00 i de 19:00 a 24:00
  • Diumenge: de 13:00 a 16:00

Lloc: Rambla de Sant Sebastià.

El sistema d’adquisició dels tasts (plats i begudes) a l’Espai de Degustació serà a través de tiquets que es compraran en diversos punts del recinte. Es vendran butlletes de 14 tiquets cada una a un preu de 10 euros per butlleta.

Hi hauran degustacions de begudes i plats per valor de 1 a 4 tiquets en funció del producte triat

El sistema de participació a les “cates populars” i als “cursos populars” de l’Espai de Demostració serà a través passis gratuïts, que seran distribuïts gratuïtament als estands.

Cap comentari: