Festes de Maig a Lleida...Sant Anastasi i castells


Mostra un mapa més gran

Les Festes de Maig de Lleida, celebrades en honor a sant Anastasi almenys des de 1627, han esdevingut amb els anys la veritable Festa Major de la ciutat.
La festa s'estructura al voltant de l'11 de maig. dia de Sant Anastasi.
Al matí té lloc l’anada a ofici, des de la Paeria fins a la Catedral.
La imatge és cada any duta per membres d'una entitat diferent fins la Plaça de Sant Joan, on té lloc l'ofrena floral per part de totes les entitats i ciutadans.
Entre els actes festius que varen néixer en el si de la festa major però que ja disposen d'una dinàmica i data de celebració pròpies destaca el multitudinari Aplec del Caragol, que es celebra a finals de mes de maig (enguany el 30è.Aplec del Cargol del 22 al 24 de maig de 2009...reserveu-vos la data) i que tot i que va ser inicialment organitzat des de 1981 per unes penyes d'amics, ha estat declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Els actes que es durant a terme a la capital de la Terra Ferma son molts, consulteu a la web següent:


Per destacar,la jornada castellera del diumenge 10

Diada de Festa major de Lleida

A les 12.15 a la Plaça de la Paeria

Castellers de Barcelona
Colla Jove dels Xiquets de Tarragona
Castellers de Lleida

A la plaça de la Paeria hi ha una webcam de l'ajuntament de Lleida,podeu veure les imatges a l'enllaç : camara Plaça Paeria

Per anar a dinar tenim també dos alternatives ,recomanades per gent de Lleida,per tastar els caragols i carn a la brasa a preus raonables.aquests restaurants estan aprop del local dels castellers de Lleida (C/Lluís Besa 7,aprop de l'església Sant Gerard..a 5 minuts de la Paeria).

Restaurant-Brasseria Can Miquel : C/Templets 9 , 25002 Lleida , telf. 973 271 055 , menú diari 24€ , admet reserves , aire condicionat). Cuina casolana,especialitat en caragols i carns a la brasa,peixos a la brasa.

Restaurant Els Trulls : C/ Palma 21 , 25002 Lleida , telf. 973 268 027 (admet reserves,aire condicionat,obert fins tard, preu mitja 27€). Cuina casolana,carns a la brasa i caragols.