Fotos Diada castellera Girona Temps de Flors 2009




Un gran actuació castellera de Marrecs posa el punt i final al Temps de Flors.

Marrecs descarrega amb seguretat el seu primer 5d7 de la temporada.

Més de mig miler de persones no s’han volgut perdre l’actuació castellera, una de les activitats més destacades del Temps de Flors. Enguany els Marrecs han convidat als Nens del Vendrell i als Castellers de Barcelona.

L’actuació ha començat amb uns espectaculars pilars de 4 caminats des dels tres carrers que porten al centre de la plaça Sant Feliu, on s’han trobat les tres colles.

En primera ronda els marrecs han descarregat el seu primer 5d7 de la temporada, un castell pel què es necessita un gran número de castellers, i és que avui la colla ha concentrat a 120 Marrecs. El castell ha estat molt segur en la seva execució. Per la seva banda, els vendrellencs han descarregat el 3d7 i Barcelona ha fet un intent desmuntat de 4d8. Quan els dosos estaven col·locats, el cap de colla ha decidit tirar-lo avall per seguretat. Tot i que, en ronda de repetició, els barcelonins l’han descarregat amb èxit per tercera vegada aquesta temporada.

En segona ronda, Marrecs ha descarregat el 4d7a, un castell ja consolidat aquesta temporada. Nens del Vendrell han descarregat el 4d7 i els barcelonins han descarregat el 5d7.

En última ronda, la colla de casa ha descarregat el 4d7, Castellers de Barcelona han descarregat el 4d7a i els tarragonins una torre de 6 .

L’actuació ha acabat amb la tradicional ronda de pilars. Marrecs ha descarregat el vano de 5 per sota, Barcelona un vano de 5 i Vendrell un pilar de cinc.

La rebuda del públic, majoritàriament gironí, el nivell de les colles participants i el nivell dels castells assolits, han fet que aquesta actuació estigui ja consolidada dins el calendari casteller, i també de Girona, ja que és el tercer any que els Marrecs surten a plaça durant la setmana de temps de flors.



Marrecs: p4 caminat, 5d7,4d7a, 4d7, v5 aixecat per sota.

Castellers de Barcelona : p4 caminat, intent desmuntat de 4d8, 4d8, 5d7, 4d7a i v5

Nens del Vendrell: p4 caminat, 3d7, 4d7, t6 i p5

Font : Crònica dels Marrecs de Salt