Dissabte Bressolada a Perpinyà ...Castells i llengua
El proper dissabte 30 de maig tindrà lloc a Perpinyà, a la Catalunya del Nord, la Bressolada 2009 festa commemorativa amb activitats per a grans i menuts que organitza anualment la Bressola, l'agrupació d'escoles laiques privades catalanes de la Catalunya del Nord que ofereixen l'ensenyament amb immersió lingüística en català.La Bressolada, és una gran oportunitat de donar suport a l'ensenyament en català a la Catalunya Nord,i a les nombroses associacions que treballen per la llengua i la cultura del país.
Perpinyà és considerada la capital de la comarca històrica del Rosselló i de la Catalunya del Nord. Històricament va ser capital del comtat del Rosselló, del regne de Mallorca, i de la província del Rosselló.Els darrers anys l'ajuntament l'ha promogut amb l'eslògan Perpignan la Catalane / Perpinyà la Catalana. L'any 2008 la ciutat va ser distingida com a Capital de la Cultura Catalana.La seva població ratlla els 300.000 habitants.
El programa d'actes de la jornada és força complert:

Les activitats començaran a dos quarts d'11 del matí amb l'espectacle "Canigó" dels alumnes de la Bressola, seguit d'una cercavila a les 12 pels carrers de Perpinyà.

A la una del migdia, fideuà popular.

Posteriorment a les tres de la tarda, animació infantil amb el grup País de Cotó.


A les quatre de la tarda actuació dels castellers de les colles dels Castellers del Riberal i els Angelets del Vallespir.


A dos quarts de sis començarà l'activitat final de la Bressolada; concert de rock amb el grup Lax'n'Busto, que presentarà el seu nou disc "Objectiu la Lluna".

Cap comentari: