D'Algemesí a Avinyó...quan la mida no importa!!!

Aquest cap de setmana hi haurà dues actuacions"destacades" per fets molt diferents,a Algemesí tindrà lloc la 10a. Trobada de Muixerangues amb la participació d'els Castellers de Vilafranca i els Falcons de Vilanova.
L'any passat hi varem poder actuar a l'Algemesí convidats per la Nova Muixeranga i val a dir que és una actuació molt emocionant...i l'acolliment,la festa i la paella de l'endemà també van ser agradables...

Algemesí,Ribera Alta,País Valencià,Països Catalans

La Ribera Alta és una comarca interior de la Comunitat Valenciana, amb una extensió total de 970,1 km2 i una població de 197.822 habitants.
L’accessibilitat d’aquesta comarca és considerable, principalment a les zones on hi ha major densitat de població.
Una atapeïda xarxa de carreteres la travessen de nord a sud, com la N-340 a l’oest, la CV-41 al centre i la N-332 i l’autopista A-7 a l’est. Mentre, la CV-51 comunica tota la Ribera des del nord-oest fins al sud-est.

Algemesí es troba situat a 32 km al sud de la capital valenciana. Situat vora la confluència dels rius Xúquer i Magre, forma part de la comarca de la Ribera Alta del Xúquer.
Actualment, és la segona població més gran de la comarca, després d’Alzira, amb una superfície aproximada de 42 km2 i una població que supera els 28.000 habitants.

A Algemesí tenen una antiga tradició de "Muixerangues",podríem dir que son el que ens queda de l'origen dels castells l'antic "Ball de valencians"

Dissabte, 9 de maig
A les 19.00 a la Plaça Major
X Trobada de Muixerangues.
Castellers de Vilafranca, Falcons de Vilanova, Muixeranga d’Algemesí, Nova Muixeranga d’Algemesí


Per fervos una idea de la diada aquí teniu unes imatges:IX Trobada de Muixerangues a Algemesí, País Valencià.
Un cap de setmana a terres valencianes,gaudint de l'hospitalitat de la Nova Muixeranga d'Algemesí i de la companyia de la Muixeranga d'Algemesí i de la Joves Xiquets de Tarragona. Una diada "original" on vàrem poder compartir els castells "moderns" amb els tradicionals vinculats al Ball de Valencians...
.

Àlbum de fotos de la Sortida a Algemesí


Mostra un mapa més gran

Fira-Festa de Primavera a Avinyó...
Però també aprop de la nostra comarca, a Avinyó hi haurà diada castellera...aquest cop amb dos colles petites : Els Salats de Súria i els Nyerros de la Plana.
Avinyó és un municipi de la comarca del Bages.El terme és situat a la dreta de la vall mitjana de la riera Gavarresa, tocant el Lluçanès,es fa la Fira – Festa el segon diumenge de maig i consisteix en parades dels comerços i botigues del municipi.
A la primera fira-festa es va escollir el producte típic del municipi que és el Joanet (és un bull) que es va elaborar al comerç de Can Tori-Sec.
Diumenge 10 de maig
A les 12.00 a Avinyó a la plaça Major
Diada castellera amb els Nyerros de la Plana i els Salats de Súria

Després de la diada hi ha una arrossada popular,per aquells que vulguin quedar-se a la vila i seguir la jornada de festa,els preus son molt ajustats (uns 5€)

Els Salats,van camí de poder coronar els seu primer castell de 7...aquesta colla del Bages ja ho va provar abans. Aquests moments dels inicis de les colles son els més recordats pels seus membres,els primers castells amb certa envergadura,el pas de colla de sis a colla de set...hi haurà diades més importants aquest cap de setmana,hi hauran castells més grossos a moltes places,però la il·lusió i les ganes de ben segur que per aquest castellers és la mateixa...hi ha places on la mida no importa,o almenys no tant!!!
Primer 5d6 dels Salats de Súria

Cap comentari: