Vídeos Aniversari dels Marrecs de Salt 2009

Tot i la pluja, la colla castellera ha celebrat els 13 anys amb una actuació amb castellers de Sabadell i Castellers de Cornellà.

En primera ronda, els marrecs han descarregat el 3d7 amb un tronc tremolós, però que ha aguantat fins al final. La Colla té molts castellers nous que s’estan adaptant al ritme d’actuacions. Sabadell ha descarregat el 4d7, sense massa dificultat i Castellers de Cornellà una torre de 6.

En segona ronda, Marrecs descarrega el 4d7, amb molta més solidesa. La pinya ha quedat ben quadrada i el tronc ha pujat i baixat amb rapidesa. Sabadell ha descarregat el 3d7 amb l’agulla. I Cornellà el 3d7. Sabadell volia plantejar en segona ronda el 5d7, però l’escassa mobilització d’efectius ha fet que es decidissin per aquesta estructura.
En última ronda, Marrecs ha descarregat un 4d7 amb agulla, amb molta seguretat. Ha estat un dels 4d7 amb agulla més sòlids dels últims anys de la colla. Sabadell ha descarregat el 3d7 i Cornellà el 4d6.

En ronda de pilars, Marrecs ha descarregat el vano de 5 per sota, Sabadell, un pilar de 5 i un 4 i Cornellà un pilar de 5.

L’actuació s’havia de celebrar davant de l’ajuntament de Salt, però la pluja ha fet que s’hagués de portar dins del local d’assaig dels Marrecs, a la Factoria Cultural Coma Cros.


Marrecs de Salt 3d7 i 4d7 descarregats


Marrecs de Salt 4d7 amb agulla i vano de 5 aixecat per sota descarregats



Castellers de Sabadell 4d7 i 3d7 amb agulla descarregats


Castellers de Sabadell 3d7 i pilar de 5 i pilar de 4 descarregats


Castellers de Cornellà 2d6 i 3d7 descarregats


Castellers de Cornellà 4d6 i pilar de 5 descarregats

L'actuació ha servit per tornar a veure pujar a una castellera de Marrecs que ha estat més de 5 temporades sense pujar,la Lurdes ...els castells permeten fer l'activitat en família,son intergeneracionals i fins i tot "endogàmics",els castellers/res coneixen castellers/res i ja hi ha moltes parelles que s'han conegut a les places. A la vida de tots hi ha moments en que les prioritats canvien,un deixa de fer castells una temporada però quan és pot...la faixa enganxa.
Al final de l'actuació com ja és costum els grallers de totes les colles toquen unes quantes peces junts,mentre els més menuts de les colles ballen a coll dels grans,pares i mares amb els seus fills,o no cal que siguin família directa...
El diumenge hi havia uns quants de marrecs que ens coneixem de fa uns quants anys amb la seva mainada...tots ens fem grans!!! però els castells permeten compartir entre tots aquests moments,com diuen cap a Valls...són una forma de viure!!!.
Felicitats Lurdes...i famíla,la family marreca també...

1 comentari:

Bernat Garrigós ha dit...

Gràcies Carles.

Certament els castells arriben a ser el punt al voltant del qual pivoten les vides de molts castellers. Ara torna a ser el nostre torn després de tenir canalla petits. I n'estem tant enganxants...