II Diada del Crostó de Camarles


Camarles és un municipi de la comarca del Baix Ebre,dintre de la demarcació hidrogràfica de les Terres de l'Ebre. Correspon a l'extensió del delta de l'Ebre. Limita pel nord, est i sud amb el mar Mediterrani. Per terra el contorn el forma la línia que uneix l'Ampolla (al nord), Amposta (al riu) i Sant Carles de la Ràpita (al sud).
La cuina local és rica i variada i aprofita els abundants recursos naturals del delta,amb varietats de plats d’arròs i espècies pròpies de la zona: rossejat (arròs molt torrat guisat amb brou de peix) i llagostins.Els plats de carn són els fets a base de la caça d'ocells (ànecs especialment) i també tenen anomenada les ovelles que pasturen pel delta. Els productes de la fèrtil agricultura són la base de la gastronomia del delta: carxofes a la brasa, arròs amb cols i fesols, faves ofegades són bons plats d'hivern igual com la samfaina, les amanides, els melons i altre fruita ho són d'estiu. Com a postres, són de recomanar els cocs, fets de brossat, ou o licor (cocs borratxos), els pastissets de cabell d’àngel o de moniato, les borraines amb mel, les coquetes de sagí, el menjar blanc, la llet merengada o amb canyella i sucre, etc.
Dins de les jornades gastronòmiques que fan a Camarles aquest cap de setmana del 4 d'abril faran la II Diada del Crostó menjar típic amb sardina, pa, ceba, all i tomàquet.Aquesta Diada del Crostó es va presentar dintre de la programació de la Fira de Pasqua als Lligallos que es celebra el diumenge de Rams.

Una ullada a la comarca del Baix Ebre
Edu3.cat