Per consultar més coses tenim l'enllaç a la web :
Cada vegada més el consum de formatges ha anat augmentant entre la gent,un producte que te "detractors" però que també te autèntics devots...un bon formatge amb un bon vi ,que més volem!!!
De formatges n'hi ha per tots els gustos,de cremosos de tendres,de curats,de secs,d'untar,etc...quasi segur que trobem el formatge idoni per cadascú de nosaltres,així que si
Pels formatgers aquí teniu una selecció de les propostes que podrem tastar
- Formatge amb Marca Q
- Formatge amb oli
- Formatge Blau d'Osona - Cingles de Bertí
- Formatge Corba- Vilavella
- Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
- Formatge de tupí
- Formatge del Montsec
- Formatge fresc
- Formatge Fresc Ecològic
- Formatge Garrotxa
- Formatge madurat de cabra
- Formatge Madurat de Cabra ecològic.
- Formatge madurat de vaca
- Formatge serrat d'ovella
- Formatge tendre
- Formatge Tou dels Til·lers - Fomatgeria Tros de Sort
Formatges artesans de Catalunya
Per saber més de formatges hi ha un llibre imprescindible :
Els formatges a Catalunya Autor : Enric Canut Editorial Alta Fulla Llibre que conté els secrets de fer formatges, que descriu l'art i l'ús de les eines, les virtuts del bestiar i els tràfecs i viatges dels ramats, que adverteix del perill que tot plegat s'acabi i moltes altres curiositats. Amb nombroses il·lustracions, dibuixos, mapes, gràfics i làmines en color. Enquadernat en fusta. Escrit amb Francesc Navarro. Data de publicació: 1980 Col·lecció: El Pedrís, 6 Preu: 30,06 euros |
Els formatges de Catalunya Diversos autors . El trobareu a les llibreries de la Generalitat Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural Aquest llibre comprèn una llista dels formatges del país i alhora s'endinsa també en altres aspectes com la història, la gastronomia, les tècniques d'elaboració, els lactis en general, la dietètica i els productes ecològics. L'índex de continguts és el següent: "Història dels làctics i els formatges catalans" (Capítol 1), "Evolució del consum de llet i derivats" (Capítol 2), "el formatge i el territori" (Capítol 3), "Les matèries primeres i el formatge" (Capítol 4), "L'elaboració del formatge" (Capítol 5), "La formatgeria. Com treballen els nostres elaboradors" (Capítol 6), "L'artesania alimentària de Catalunya i la seva regulació" (Capítol 7), "Els formatges" (Capítol 8), "Els productes ecològics" (Capítol 8), "Els altres làctics" (Capítol 9), La dietètica i els làctics" (Capítol 11), "Formatges de Catalunya. Un món blanc per descobrir" (Capítol 12). Els autors d'aquesta obra han estat Laia Pont, Magda Carlas, Pep Palau, Enric Canut, Miquel Martínez i Josep Viader, Montserrat Domenech i Florenci Bayés, coordinats per Oriol Urgell. Data de publicació: 2008 Preu: 28 € |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada