Dilluns de Pasqua...Castells a Esparreguera


Esparreguera és un municipi de la comarca del Baix Llobregat.La colla dels Castellers d'Esparreguera participa de la festa de l'Aplec organitzant l'arrossada popular i fent un pilar a l'ermita.
L'Ermita del Puig o església de Santa Maria del Puig és una construcció romànica, situada sobre un petit altiplà elevat sobre la vall del riu Llobregat.Per la història de la vila fou un fet cabdal que Pere Sacosta, cavaller de Barcelona i dels castells d'Esparreguera,va edificà el poble en el Pla al costat de l'actual Ermita, dintre els termes de Sta.Maria del Puig, segons que consta en la petició adreçada al bisbe de Barcelona, l'any 1316. Esparreguera passava, l'any 1351, al vassallatge d'un senyor potent, l'abat de Montserrat.
El poble està documentat per primera vegada l'any 985 dC. Les restes són mínimes, pràcticament fragments d'un mur proper a l'Ermita, ja que on hi havia el poble s'hi va construir un gran dipòsit d'aigua.


PROGRAMA APLEC A SANTA MARIA DEL PUIG El 13 d'abril de 2009
Dilluns de Pasqua


11 h del matí Missa. Els Castellers d'Esparreguera aixecaran un pilar dins l'església.

12 h Sardanes amb la cobla Ressò de La Passió d'Esparreguera. A la mitja part hi haurà les actuacions dels Castellers i els Geganters d'Esparreguera i els Bastoners del Montserratí.

14 h Arrossada popular organitzada pels Castellers d'Esparreguera. Preu per persona 6€ (plat i coberts inclosos). Venda de tiquets a l'escorxador durant els assajos de Castellers i a Fotosistema. Reserves al telf. 937772825

16 h Sardanes amb la cobla Ressò de La Passió d'Esparreguera.

Hi haurà servei de bar durant tot l'aplec a càrrec de la Secció Sardanista de La Passió.