Vídeo actuació Marrecs a la Rambla de Girona

La colla gironina dels Marrecs de Salt van actuar a la Rambla de Girona en motiu de la Festa de Primavera de la Rambla i Argenteria.
La Rambla de Girona (Rambla de la Llibertat és el seu nom) i el Carrer Argenteria tenen en festes un personatge curiós i molt tipic de Girona: el Tarlà.
El Tarlà és un ninot que fa giravoltes penjat d’una barra que va d’una banda a l’altra del carrer Argenteria i que es creu vinculat a una antiga celebració que combinava la devoció religiosa amb l’escarni carnavalesc.
En el seu origen, la Festa de l’Argenteria era una festa de caràcter religiós, un vot del poble dels veïns del carrer fet en honor a sant Agustí, el seu patró, en agraïment per haver-los deslliurat d’una terrible pesta. La història explica que en aquell temps una terrible epidèmia assolava Girona i que el barri i els seus habitants invocaren a Sant Agustí a fi que, per la seva intercessió, Déu els deslliurés del contagi de la malura. L’èxit de la invocació, que allunyà la pesta del barri féu que el poble decidís dedicar-li una festa anual en acció de gràcies al sant, que consistia bàsicament en oficis religiosos, processons, aniversaris pels difunts i cant dels goigs.
Hi ha una llegenda gironina que explica que les dots humorístiques, rialles, jocs i acrobàcies d’un pagès, varen contribuir a fer més lleugera la quarantena a la que estaven sotmesos els veïns del barri d’Argenteria en motiu de la terrible pesta bubònica. L’home, es dedicà a fer riure a la gent amb els seus acudits i les seves dots de saltimbanqui. Quan la terrible pesta va passar, els veïns van voler recordar i agrair l’entreteniment al pagesot construint un ninot a imatge i semblança seva, que des d’aleshores passà a ser l’eix de les celebracions posteriors. Això explicaria, segons aquesta versió, que en els primers anys el Tarlà anés vestit de pagès, amb barretina i espardenyes.
Sembla que hi la voluntat de convertir el Tarlà en una mena "d'embaixador" de Girona i promocionar la Festa de Primavera de la Rambla i Argenteria i tot el barri en general,enguany s'hi ha afegit a les celebracions els castellers...i malauradament la pluja que va provocar que les rondes anessin rapides i que el darrer pilar fos una mica passat per aigua.

Els Marrecs varem descarregar el 4d6 amb agulla,3d6 i 4d6 i un pilar de 5 sense problemes,tot esperant la diada de l'aniversari del diumenge...