Fira del Sant Crist a Piera,a tocar dels verds...


Mostra un mapa més gran
Piera forma part de la comarca de l'Anoia i és el terme municipal més extens.La seva situació al sud-est de la comarca de l'Anoia el fa limítrof amb l'Alt Penedès, les terres del sud del terme tenen les mateixes característiques que les penedessenques.Aquest cap de setmana del 18 i 19 d'abril es celebra un dels actes principals de la Festes del Sant Crist amb la XX Fira del Sant Crist de Piera.
En aquesta edició s'ha recuperat la Sala de Tast que estarà ubicada al pati de la rectoria (centre de la fira) on es combinaran productes de la zona (embotits,vins i caves,fruites,etc)amb explicacions d'experts en la matèria.

El Programa de la Fira el podeu trobar a l'enllaç:


Aquest any la Fira de Piera ofereix la Sala de Tast amb degustació de vins i caves, cuina d'autor i maridatges de productes locals. Per inscriure-us empleneu el formulari.El preu per activitat és de 5 euros. El pagament es farà a la Sala de Tast (pati de la Rectoria) 20 minuts abans de l'activitat a què us hàgiu inscrit.

PROGRAMACIÓ SALA DE TAST (al mig de la Fira)

DISSABTE 18 ABRIL

12.30h Maridatge i cata. Presentació de la Sala de Tast.
A càrrec de Lluís Manel Barba, enòleg de la Sala de Tast.
"Diem maridatge a la combinació dels aliments amb els vins. Els tipus d'aliments amb què es pot combinar un vi és indispensable per tenir harmonia entre els sabors de la beguda i els del menjar.
16.30h Fruits secs i cava.
A càrrec d'Aperitius Catalans, SL i Lluís Manel Barba, enòleg de la Sala de Tast.
18.30h Degustació d'Olis. Pa amb oli i vi negre de la comarca.
De la mà de Molí d'Oli Cal Nasi i Molí d'Oli de Cal Sadurní. Maridatge amb vi negre Pagès & Entrena.

DIUMENGE 19 ABRIL

12.30h Embotits. Cuits tradicionals, cuits de nova creació i curats.
Cansaladeria Cal Sala.
Maridatge amb cava de la comarca.
16.30h "Mestissatges"(Presentació del producte de Fruiteria Cal Biel) :Per descobrir quins son els productes exòtics que poden combinar millor amb el cava. Degustarem fruites tropicals i cercar quin és el tipus de cava que més els escau: dolç, semidolç, rosat, o brut, amb mango, papaia, pinya...
18.30h Concurs de tast de cava a cegues.
Es convida a totes les persones del ram o públic general que s'hi vulguin apuntar.

La proximitat de Piera a Vilafranca del Penedès fa possible combinar les dues activitats,visitar la Fira del Sant Crist i participar de l'inici de temporada dels verds els mateixos dies.
El cap de setmana del 18 i 19 d'abril a Vilafranca del Penedès els Castellers de Vilafranca durant a terme diferents activitats per "començar" la temporada d'una manera oficial.
El dissabte 18 d'abril a les 11.00 h del matí, la unitat mòbil del conegut programa de Catalunya Ràdio, El Suplement, visitarà Vilafranca, concretament la seu dels Castellers de Vilafranca a Cal Figarot.
Durant la seva estada a Cal Figarot, els periodistes de la unitat mòbil, realitzaran diverses entrevistes als responsables de la Colla i als membres de la canalla, que aprofitaran el matí per assajar. Les connexions en directe des de Cal Figarot estan previstes per les 11.30 h i les 12.30 h.

Vilafranca obre així de manera pública la seva temporada,després de tornar de Flandes on varen fer diferents actuacions ara farà 3 setmanes.
L'endemà el diumenge 19 a les 13.00 h actuaran els Castellers de Vilafranca del Penedès, al carrer de la Vall del Castell de la mateixa vila.
El motiu és la col·locació de la placa commemorativa del primer del 3 de 9 amb folre descarregat a la Vall del Castell el passat 2 d’agost de 2008.Aquí teniu la crònica de la diada:


CRÒNICA DE L’ACTUACIÓ A MARTIR’S STREET
Aquest passat diumenge 2 d’Agost, a Vilafranca va tenir lloc l’actuació castellera de Martir’s street, o el Carrer la Vall del Castell, en una de les típiques festes de barri que tenen lloc a la Vila. Compartien plaça amb els Xiquets de Reus. Els verds, varen començar amb un bellugadís, però lleugerissim 4de8, que tot i veure’s que li faltava cert rodatge, ja apuntava cap al que podria ser un futur 4de9net. De fet l’estructura era la del castell de 9, però sense el pis dels terços. El quatre tot i que va esta bellugadís, i lleugerament deformat en tot moment, tampoc va semblar perillar més del compte en cap moment. En la següent ronda, aprofitaven per treure’s una de les espines de les Santes de Mataró, descarregant, al segon intent, un 3de9f. El primer intent, que va ser desmuntat, no va arribar gaire lluny, i es devia desmuntar més per un problema de coordinació o d’alçades, que per perill de que caigués l’estructura, ja que ni tan sols s’havien arribat a col·locar els sisens. En la repetició, el 3de9f va pujar tremolors, però a pas decidit, i sense dubtes, tot i que a mesura que anava avançant el castell, un bellugueig més incomode que bellugadís, s’anava accentuant cada cop més, dificultant molt la descarregada, especialment per el rengle, on terç i quart van haver de treballar de valent per completar el castell vint-i-un anys després de l’intent de l’any 1987 .En tercera ronda, varen alçar un 2de8f, que presentava algunes novetats a tronc, i que tot i tenir alguna que d’altra batzegada, no va plantejar cap complicació en cap moment. Finalment, els verds acabaven ronda amb el seu ja típic i conegut per totes les plaçes, pilar de 7 amb folre.
Els Xiquets de Reus, per la seva banda i apostant per repetir la seva millor actuació d’aquesta temporada, descarregaven un 5de7, un 4de7 amb agulla, i un 3de7, que aparentment haurien de servir per encoratjar-los a provar coses noves aviat.

Crònica de Xavier Rius Orpinell

Cap comentari: