Les noves tecnologies a la cultura gastronòmica
NO TOT ÉS PATRIMONI DEL BULLI...AMB PERDÓ.
De vegades relacionem innovació i alta cuina amb dos marques en concret : el laboratori del Bulli i "productes químics". Però hi ha molta gent que innova en el món de la cultura gastronòmica,i aquest camp inclou tant el de les tècniques de manipulació i transformació dels aliments,com en els mateixos productes,sistemes d'envasat...etc.
Però de vegades ens descuidem de la difusió de la cultura culinària i gastronòmica del nostre país.Una prova que són també els petits - i potser els que més!!! - qui procuren estar a la punta de llança de les possibilitats tecnològiques és la xarxa d'editors independents EDI.CAT.

Edi.cat és una xarxa d’editors independents catalans fundada per Angle editorial, Bromera edicions i Cossetània edicions que han creat una aliança per la promoció conjunta dels seus catàlegs, impulsar nous projectes i promoure la innovació en el món editorial. Edi.cat impulsa també un ambiciós projecte de llibres digitals en català amb la venda electrònica d’ebooks i ereaders.

Dins del catàleg de llibres electrònics trobem un llibre de cuina molt interessant :
TOTES LES SOPES de Jaume Fàbrega
"La sopa, probablement, és l’aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al Neolític, quan amb el descobriment de la ceràmica les dones comencen a cuinar de manera diferent..."

Preu: 7,5€
L'autor Jaume Fàbrega
Jaume Fàbrega i Colom va néixer a Vilavenut (Pla de l'Estany) l'any 1948. Actualment és considerat el millor crític gastronòmic, amb més de quaranta llibres publicats, de tot el territori de parla catalana però a més, és historiador, crític d'art, escriptor, professor de Gastronomia i Direcció Hotelera i director del Curs d'Enologia de l'escola de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Distingit en set ocasions amb el Premi al millor llibre dels Gourmand World Cookbook Awards.
enguany ha rebut els premis "Premi Nadal" de Gastronomia i el “Premi Josep Mercader” per la seva trajectòria gastronòmica atorgat a la 10a. edició del Fòrum Gastronòmic a Girona.

Cap comentari: