Després de les festes nadalenques i de les "vacances" del bloc -sempre va be reposar una mica,desconnectar i pensar en altres coses...- comencem l'any 2009.
Segons tothom serà un any "dur" i complicat,arribarem a tocar el cul de sac d'aquesta crisi tant anunciada pels economistes i altres "visionaris financers" ,i el més trist de tots es que tant de bo toquem fons aquest 2009 i no s'allargui cap al 2010,2011...etc.
La cuina de casa,la dels àpats populars,trobades,fires,etc s'haurà d'adaptar a aquesta nova situació...però en realitat les receptes per temps de crisi són les de tota la vida de les nostres àvies,la cuina d'aprofitar TOT a la cuina...
El nostre país la cuina ha sigut durant molts anys una cuina de "supervivència",la quantitat de productes i la seva qualitat res tenien a veure amb aquests darrers anys de cuina de disseny i alta tecnologia...
Per anar agafant idees i recuperar hàbits ja oblidats us proposem unes quantes lectures,aquests llibres són una inversió que ens permetrà recuperar el seu valor amb escreix: Dinars de tàper
Autora: Ada Parellada
Editorial Mina, col·lecció Sal i pebre
Vet aquí un bon llibre per a les mestresses de casa (masculines i femenines) que dinem amb tàper a la feina i que, a més, volem menjar bé. Hi ha receptes que potser són massa refinades i que les aficionades no farem mai, però hi ha bons consells i està ben editat.Receptes entrelligades
Autor : Paulina Vergés de Echenique
EditorialCossetània Col·lecció El Cullerot
Quan es prepara un menjar, sempre n’acaben sobrant ingredients, ja siguin crus o cuinats. Aquest llibre vol recollir uns quants exemples. Primer elaborem un plat i, tot seguit, n’expliquem la derivació. Amb els mateixos ingredients bàsics es poden trobar dues solucions, dues combinacions diferents. Tot d’una, aquelles sobralles que ronden i rodolen per la nevera acaben reescalfades, si no hi ha altre remei, o descobrim que poden transformar-se en una nova, sorprenent i llaminera recepta. Llavors, fins pots tornar-te addicte als excedents! És aprofitar el temps de compra i de cuina. És assaborir dues vegades un ingredient que ens ha agradat. Aquest pla és apte per a molts paladars: els de butxaca minsa, els de temps limitat, els estalviadors, els que busquen relaxació i satisfacció a la cuina, els planificadors... Veurem com unes cloïsses a la marinera poden ser unes bones companyes d’un plat d’espaguetis o com un ànec amb cireres es transforma en unes fonedisses creps o com d’un bacallà amb samfaina en surten unes mandonguilles i... seguim? La llista és llarga i temptadora, plena de sorpreses substancioses, passeu full, doncs, per començar a gaudir-ne.
Menjar per un euro
Autor : Pep Nogué
Editorial Cossetània
En Pep Nogué s'ha convertit en un dels especialistes de la cuina amb fruita. Ens proposa aquest llibre de cuina variada i casolana i aposta pels productes de temporada i, especialment, pels que són bons al paladar i a la butxaca. En Joan Roca, un dels germans cuiners i propietaris d'El Celler de Can Roca, parla del seu company d'ofici en el pròleg del llibre.
A la cuina tot s’aprofita
Autora :Irene Gelpí
Editorial Columna Col·lecció Cuina
Aquí teniu una entrevista del programa Tàpies Variades amb les escriptores Irene Gelpí i Paulina Vergés sobre "Cuinar amb les sobres?"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada