Per aquest cap d'any proposem un menú ràpid (de temps no de qualitat) i força econòmic...però intentant no perdre la vistositat dels plats,que és un menú de festa...
Crema de marisc amb crosta
Indredients
300gr de escamarlans
200gr de gambes
100gr de pastanaga
100gr de ceba
200gr de tomaquet
100gr de farina de arros
1 got de conyac
1 got de vi blanc sec
oli
Pasta de full
ou batut
Preparació
En una paella fregim el peix, despres el retirem i en el mateix oli i fregim la ceba trinxada i les pastenagues tambe ben petites.Hi afegim el conyac i ho deixem reduir una mica.
Afegim el tomaquet tallat a trossos i amb pell i hi tirem el vi.Ho deixarem coure una mica mes.
Treurem les esclofolles dels escamarlans i les gambes.
Fem bullir 2 llitres d´aigua amb les esclofolles d´abans, despres hi afegim al sofregit i ho deixem bullir una mica mes.
Colem el brou que hem fet.
Desfem la farina de arros en aigua freda i l´afegim al brou colat i ho fem bollir fins que es lligui tot.
Tirem dintre de la sopa els escamarlans i les gambes pelades i trossejades.
Podeu fer aquesta crema amb altres tipus de marisc, deixeu-vos aconsellar per el/la peixater/a.
Quan tingueu la crema feta,poseu-la en un bol per servir-la afegint uns quants musclos sense clova com a guarnició,feu una "tapa" amb la pasta de full damunt el bol amb algun element decoratiu fet de la mateixa pasta (un "adéu 2008") i posar al forn durant 15 minuts,fins que pa pasta sigui cuita i la "tapa" quedi daurada (pintar-la abans amb l'ou batut)
Llom a la sal amb 3 salses
Ingredients
1 tall de llom de porc (1 kg aprox.)
1-1,5 kg de sal gruixuda i fina (barrejada)
pebre negre
suc de llimona
fulles de llorer
oli d'oliva verge extra
200 gr de cansalada ("bacon") opcinals
Preparació
Posar pebre a la canya de llom, ben escampat per tot el tros. Per evitar un excés de sal a la carn també podem "embolcallar-la" amb talls de cansalada fumada ("bacon").
Posar sal gruixuda a la base de la safata (1 cm aproximadament). Posar el llom a sobre i enterreu-lo amb la sal; procureu que quedi ben compacte.La proporció és aprox. d'un kilo de sal per quilo de carn,però això és una mica "personal".Un parell de consells: primer ,barrejar sal gruixuda i sal fina de cuina,això fara que la crosta de sal sigui més hermètica i permetra una cocció amb tots els sucs de la carn. A sota de la carn,poseu-hi un llit de fulles de llorer,li donarà molt bon gust.
Posar la plata al forn durant 45-50 minuts a temperatura molt alta (230º-240º). Sabreu que ja és a punt perquè la sal es comença a esquerdar.Depenen de la grandària de la peça s'allargarà el temps de cocció.
Quan s'hagi refredat, traieu l'excés de sal del llom amb un paper de cuina, i talleu-lo ben primet.
Fregueu el plat amb una llimona i poseu-hi els talls de llom.
Per fer les tres salses
Compota de poma
3-4 pomes mitjanes
nou moscada
canyela
Pelar les pomes i treure’ls el cor, tallar a quarters i col·locar en un caçó a foc baix amb un dit d’aigua la pell de llimona i la branca de canyella. Deixar coure fins que quedi ben tou. Retirar la pell de llimona i la branca de canyella i triturar. Es pot afegir una mica de nou moscada i pebre.
Salsa de pinya i taronja
500gr de pinya tropical
400 gr de taronges
100 ml de suc de taronja
50 ml de conyac
Talleu la pinya a trossos grossos, saleu-los lleugerament i salteu-los, a foc lent, amb una mica de mantega barrejada amb oli d’oliva. Reserveu-los.
Peleu les taronges, talleu-les a grills i salteu-les igual que heu fet amb la pinya, però sense salar-les. Sense treure-ho del foc, afegiu-hi la pinya,mulleu-ho amb el conyac i deixeu que s’evapori.
Afegiu-hi el suc de taronja i deixeu-ho evaporar de nou fins que us quedi una salsa ben fluida.
Salsa d'anxoves
3 llaunes d'anxoves
pa torrat
oli d'oliva
un polsim de julivert
Preparació
triturar les anxoves en un got per pasar-hi el "turmix",afegir oli d'oliva i pa torrat fins aconseguir la textura desitjada (com si féssim una maionesa d'anxoves però sense l'ou...aquesta funció de lligar la salsa ens ho farà el pa torrat)
Per fer el plat,coloqueu els talls de llom amb un volcà d'arròs bullit (barregeu arrossos,basmati,bomba,integral,etc...podeu fer servir les porcions envasades que venen ja fetes i apunt de servir).Les salses servir-les en tres salseres al gust de cadascú.
Receptes carbasses XXXI Menú cap d'any...econòmic
a 14:36
Etiquetes de comentaris: receptes, receptes carbasses
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada