Fòrum Gastronòmic Girona 2009...La gran cita gastronòmica

Del 21 al 25 de febrer del 2009...Reserveu les dates !!!!
Enguany la desena edició del Fòrum Gastronòmic '09 torna a Girona,des de fa uns anys ha agafat el format biennal (alternant entre Girona i Santiago de Compostela ).
Les dates del 2009 seran del 21 al 25 de febrer.
La presentació "oficial" de l'esdeveniment és va celebrar el passat 17 de novembre del 2008,Pep Palau, que va exercir de mestre de cerimònies, juntament amb Jaume von Arend, presentaren davant del nombrós públic assistent, les principals novetats de l'edició.
La relació entre pagesos i cuiners com a eix central del Fòrum 2009, es una clara aposta per la qualitat i als valors ètics de la cuina, així com un suport als petits productors que tenen un paper clau en el resultat final de la cuina.

Les sessions magistrals seran presents també en aquesta edició, amb tallers i demostracions de cuina en directa a càrrec dels millors cuiners del moment. També la fira que complementa el congrés gastronòmic comptarà amb més expositors que mai, i ocuparà una superfície de 10.000 metres quadrats.
Els col.lectius de cuina seran els altres grans protagonistes del Fòrum 2009, on hi celebraran el seu II Congrés.Alguns dels col·lectius que van ser presents al 1er. Congrés de Col.lectius de Cuina de Catalunya:

Cuines de la Vall de Camprodon (Camprodon)
Cuina Vallès (Vallès Occidental)
Cuina del Vent (Alt Empordà)
Cuina Volcànica (Garrotxa)
Cuina de l’Empordanet (Empordà)
Club de Tast de Sitges (Sitges)
Joves Cuiners (Empordà)
Les Cuines del Vendrell (El Vendrell)
La Xicoia (Pallars)
Osona Cuina (Osona)
Penedès Fogons (Penedès)Aquí teniu l'entrevista a Pep Palau feta per la presentació del Fòrum Gastronòmic Girona'07 a Tàpies Variades de Catalunya Radio


La gran quantitat d'actes relacionats i vinculats amb el fòrum,així com la diversitat de temàtiques,és impressionant. Per triar i remenar consulteu la web :


El públic del fòrum es pot dividir en dos grans blocs:
Dissable i diumenge : El Fòrum dels i pels gurmets i amants de la gastronomia.

Dilluns, dimarts i dimecres : El Fòrum dels i pels professionals (cuiners, empresaris de la restauració, productors, distribuïdors, sommeliers, enòlegs, caps de sala, caps de compres,...)


Preus i horaris Fòrum Cap de Setmana
El preu de l’entrada pel Fòrum Cap de Setmana és de 6€ per persona i dia (l’entrada és gratuïta per a menors de 12 anys). Pot comprar l’entrada pel Fòrum, que inclou l’entrada al recinte firal i a la Sala Simfònica/Auditori amb capacitat per 1200 persones, el mateix dia a la guixeta de venda d’entrades del recinte.

L’horari del Fòrum és d’11:00 a 20.00h del vespre.

Per poder assistir als tallers de cap de setmana i a l’EspaiNens -tallers infantils dirigits a nens i nenes menors de 12 anys que inclouen tast-, serà necessari, el mateix dia, realitzar una reserva prèvia a la recepció i abonar 3€ per persona i taller (aforament limitat).

Cap comentari: