Cap de setmana a Puig-reig: embotits,traginers i fotografies


El proper cap de setmana del 17 i 18 de gener tindrà lloc a Puig-reig la festa de "LA CORRIDA",aquest municipi del Berguedà celebrarà des del divendres 16 tot un reguitzell d'actes relacionats amb el porc i els embotits,els cavalls i ferradors,així com també altres esdeveniments lligats a la festivitat de Sant Antoni.
El programa d'actes el trobareu al següent enllaç:


Per+o també podeu consultar a la web de la festa:


Destacar uns quants dels actes:

Divendres 16
a les 21.30 "La cuina del Porc" xerrada amb degustació
a càrrec del gastrònom bergueda Toni Massanés (Director de la Fundació Alícia) a la LLar d'avis Dr.Llaverias

Dissabte 17
a les 9 del matí al Passeig Riera de la Sala 4t. Raid Social La Corrida.

Sortida a les 9 i arribada dels primers genets a ¼ d’11 del matí.

Diumenge 18
a les 8 del matí IX Ral•li Fotografic de La Corrida

Inscripcions a la Biblioteca Guillem de Berguedà

A les 9 a la Plaça Nova Festa a l’entorn del porc.Esmorzar amb botifarra, pa i vi.

De 9 a 11,Demostració d’elaboració d’embotits a càrrec dels veïns de Cal Marçal i Fonollet.

A 2/4 de 10,XXI Mostra d’Embotits i Productes ArtesansAprofiteu que sou al Berguedà per degustar la cuina de caça,ara estant en plenes jornades gastronòmiques de la cuina de caça.

Cliqueu a sobre del nom dels restaurants que apareixen a sota per saber el plat de caça que ofereixen. (A partir del segon cap de setmana de Gener).La cuina del Berguedà és una cuina sòlida, de gustos contundents i directes,de textures i sabors ja gairebé oblidats. El secret cal buscar-lo en la gran qualitat dels productes dels seus conreus, horts i boscos, en els mètodes de cocció i en la pacient destresa dels seus cuiners.

Aquí hi trobareu una notable varietat de plats autòctons que podreu assaborir en la seva plenitud. Com a plats genuïns, destaquen l'escudella de blat de moro escairat, les patates enmascarades i els pèsols negres amb cansalada. També els imprescindibles bolets de sempre són un recurs gastronòmic amb possibilitats quasi infinites.