Barcelona : Tres Tombs,Sant Antoni i Falcons





Sant Antoni Abat és el patró dels animals de peu rodó i, per extensió, de tots els animals domèstics.
La festa en honor a Sant Antoni Abat va estar a punt de perdre’s al barri barceloní de Sant Antoni el 2006, l’any de la seva 181a. edició. Sortosament, diverses entitats van agafar el relleu en l’organització i han revitalitzat la festa, amb la recuperació dels Disset Genets de Sant Antoni, una tradició genuïnament barcelonina.Ara tres anys després el programa d'actes de la Festa Major de Sant Antoni ens porta un ventall d'esdeveniments considerables (musicals ,tradicionals ,esportius ,gastronòmics ,etc).
Aquesta festa ens permetrà escalfar motors de cara a la Festa major d'hivern del cap i casal,les Festes de Santa Eulàlia,on podrem veure la primera diada castellera de les colles barcelonines a plaça Sant Jaume.
Podem consultar l'oferta d'actes a la web:

Festes de Sant Antoni 2009


Divendres 23 de Gener

A 2/4 de 9 del vespre
12è Sopar jove
Sopar popular i concert de rumba i ska.
Lloc: Envelat
Preu: 5 € (sopar i concert) - 3 € (concert). Aforament limitat


Dissabte 24 de Gener
A les 11 del matí
Cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni a Barcelona
Benedicció del Tres Tombs i animals davant de l’Escola Pia de Sant Antoni (Rda. Sant Pau, 72)
Lloc de trobada: Av. Mistral / Calàbria
Recorregut: Calàbria / Floridablanca / Borrell / Parlament / Ronda de Sant Pau / Ronda de Sant Antoni / Plaça Universitat / Pelai / Rambla (descendent) / Colom / Rambla (ascendent) / Ferran / Plaça Sant Jaume / Final i Exposició de carros i cavalls a la Plaça Sant Miquel.

A les 11 del matí
Gaudim Junts de la Festa!
Cinquena edició de la mostra de danses i menjars de les diferents cultures que conviuen al barri. Preu tast gastronòmic: 1 €.
Lloc: Envelat
(L’envelat estarà situat a l’av. Mistral, entre Entença i Vilamarí, i estarà equipat amb calefacció, servei de bar i entrepans, guarda-roba i lavabos adaptats)

Diumenge 25 de Gener
A les 11.00 del mati
Concentració dels grups de cultura popular que participen al Seguici del barri de Sant Antoni.
Els diversos grups de cultura popular que participen al Seguici Popular del barri de Sant Antoni es troben per sortir tots junts en cercavila. És un bon moment per anar a veure’ls i ser-hi presents quan comencin a passejar pels carrers del barri.

Lloc: Rda. Sant Pau / Sant Antoni Abat

A 2/4 de 12 del migdia
Cercavila del Seguici del barri de Sant Antoni amb la participació dels Falcons de Barcelona.

El seguici el formen els diversos grups i figures de cultura popular del barri. Acompanyats per les seves músiques, passejaran i ballaran: els gegants — el Tonet i la Rita—, la Porca de Sant Antoni, els gegantons del Mercat —el Sisquet, la Rosa, el Mingu i l’Amador—, els capgrossos de l’AV —l’Isard i el Sanpietro—, així com d’altres grups de festa major, alguns d’ells vinguts d’altres llocs de Catalunya.

Recorregut: Urgell / Tamarit / Borrell / Manso / Calàbria / Jardinets de l’Alguer (mostra final de balls).