Presentació de les jornades de La Cuina de l'escurat a Llagostera


Avui a les 8 del vespre s'ha presentat al Casino Llagosterenc la segona edició de "La Cuina de l'escurat",amb la presència de l'alcalde de la vila,el consell comarcal i el regidor de turisme.
El regidor de Llagostera ha destacat el paper dels restaurants per donar a conèixer la població i els productes "econòmics" que són els elements essencials de la cuina de l'escurat.
Aquestes jornades gastronòmiques que complementen les altres dues que celebra el municipi de Llagostera (La cuina del bolet i La cuina de Festa Major).
Els 7 restaurants que integren l'Associació de restaurant de Llagostera han presentat un tast del que oferiran durant les jornades. més de 200 persones han pogut tastar diferents elaboracions fetes amb els productes que marquen les receptes:
Restaurant Ca l'Artau tel. 972 83 05 38
Estofat de galta de vedella
Restaurant Cal Degollat tel. 972 83 11 25
Pota i tripa
Restaurant Mas Roure tel. 972 83 12 02
Cruixent de peu de porc
Restaurant Ca la Maria (De dilluns a divendres) tel. 972 83 13 34
Farcellets de col amb carn de perol i suc de rostit
Restaurant Can Cassoles tel. 972 83 07 02
Sopa de carbassa amb bull negre
Restaurant El Carril tel. 972 83 01 41
Trinxat de patata i col amb perol
Restaurant Penedes tel. 972 83 03 56
Botifarra feta a cas rostida amb bressa i rosta
Al llarg de les jornades els restaurants aniran variant els seus menús,per tastar diferents productes i receptes de la campanya.
Els ingredients bàsics d'aquesta cuina de l'escurat són : perol,peus de porc,trinxat,sang i fetge,arengades,mató,estofats,etc.
Els diferents menús que podem trobar dins de l'oferta de les jornades oscil·laran dels 12€ als 20€,depenen de si es cap de setmana o laborable.
Aquesta aposta dels establiments de restauració locals amb l'ajuda de l'ajuntament per donar a conèixer i publicitar aquesta cuina més econòmica,dins del mes amb més "mala fama" de l'any,demostra la voluntat i empenta dels àmbits locals del nostre teixit empresarial. La gastronomia,la cuina també és un negoci i fins i tot els elaboradors i subministradors que venen aquests productes que els restaurants utilitzen per la seva campanya també necessiten d'aquestes "empentes" institucionals.
Tenim de temps fins el 28 de febrer per acostar-nos a tastar la cuina de Llagostera
Àlbum de fotos de la presentació de les Jornades Cuina de l'Escurat

Cuina de l'escurat Llagostera 2009