Receptes carbasses XXXII

Fideus amb escamarlans i sípia

Ingredients:

400 g Fideus gruixuts (nº2)
8 Escamarlans ( afegiu gambes o llagostins,si us agraden més).
800 g Sípia tallada a daus
100 g Pèsols bullits
1 Ceba trinxada
4 Tomàquets madurs trinxats
2 grans d'all trinxat
Oli
Sal
Aigua
un grapadet d'ametlles (per la picada)
Julivert (per la picada)
uns brins de safrà (per la picada)

Preparació:

Enrossiu en una cassola els escamarlans i retireu-los.
En el mateix oli fregiu-hi la sípia i feu el sofregit amb la ceba, els alls i els tomàquets.
Un cop fet, hi afegiu l’aigua i, quan arrenqui el bull, els fideus.
Abans d’acabar la cocció hi afegiu els pèsols, la picada i els escamarlans.

Variacions:
En lloc d’aigua es pot fer servir brou de peix.

Saltejat de mongetes amb romesco

INGREDIENTS ( per 4 persones)

500 gr de fesols de Santa Pau cuits
200 g de Pop tallat a trossos
100 ml d'oli d'oliva
1 pot de Salsa Romesco
Salsa Allioli (reduïda amb nata)


PREPARACIÓ

Netejar el pop i fer-lo bullir.
Quan estigui ben tendre, fer-lo passar per una paella amb oli d'oliva fins que agafi una mica de color.
A la mateixa paella, afegir-hi els fesols de Santa Pau i la Salsa Romesco. Cal remoure be, per repartir correctament els ingredients.
Aquest plat pot acompanyar-se amb salsa d'allioli (reduïda amb nata).