Receptes carbasses XXXIII

Farcellets cruixents de sobrassada i formatge de cabra amb mel

Ingredients
16 quadrats de pasta per fer "farcells" (tipus La Cocinera)
sobrassada
formatge de cabra
mel
1 ou

Preparació

Posem la pasta de les empanades estesa i unes les farcim amb sobrassada i les altres amb formatge de cabra. Enrotllem la pasta al voltant dels farcits i tanquem les vores amb una forquilla.
Posem els farcellets a la safata del forn. Batem l'ou i pintem els farcellets (perquè quedin daurats). Gratinem els farcellets pels dos costats fins que estiguin daurats (els hi podem donar la volta nosaltres mateixos amb una forquilla).
Un cop freds els posem en un plat i hi tirem un rajolí de mel per sobre cada farcellet, tant els de formatge com els de sobrassada.
És un plat per servir en un pica pica o bé per esperar el sopar!



Pastís de patata amb sobrassada


Ingredients

1 kg de patates
1 ceba
1/2 gotet d'oli d'oliva
125 gr de sobrassada
40 gr de mantega

Preparació

Pelem les patates i les posem a coure amb aigua ,la ceba pelada i tallada a trossets,sal i oli.Seguidament un cop cuites les colem i les passem per el colador xinès.
Untarem amb mantega una plàtera allargada per el forn.Escampem bé la patata ,hi tirem uns trossets de mantega damunt de la patata i tallem a trossets la sobrassada i l'escampem.Ho posem al forn fin que quedi ben daurat.