Mongetes del Ganxet al Vallès...i gratis!!!

Al Raval de Montserrat de Terrassa, "plat fort" casteller...



A partir del dia 20 i fins el dia 24 gener, el col·lectiu de cuiners Cuina Vallès, format per deu restaurants del Vallès Occidental amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental ha organitzat la Setmana Cuina Vallès per a seguir promocionant un dels productes més emblemàtics de la comarca: La Mongeta del Ganxet.
En aquesta tercera edició les activitats organitzades es duran a terme principalment a Terrassa, però també a Sabadell i a Castellar del Vallès.
En el marc dels actes de la Setmana de Cuina Vallès, s’ha organitzat un esmorzar popular per tal que tothom qui ho vulgui pugui tastar les mongetes del ganxet.
L’àpat es celebrarà el dia 24 de gener, al cèntric Raval de Montserrat, al costat del Mercat de la Independència de Terrassa.
Des de les onze del matí i fins a la una del migdia es cuinaran les mongetes i el seu acompanyament en uns fogons instal·lats especialment a l’exterior de la plaça. S’ha previst cuinar mongetes per a més de 1.600 persones, que les podran tastar gratuïtament.
Podeu veure tot el programa sencer a l'enllaç:
Setmana Cuina Vallès 2009 (en pdf)



Botifarra amb Mongetes del Ganxet

Ingredients
500 g de botifarra crua
600 g. de mongetes del “ganxet” cuites
3 grans d’alls
sal
oli
julivert

Preparació
Cal tenir les mongetes seques cuites amb anterioritat.
Poseu la graella al foc, preferentment de carbó o de llenya. Quan estigui calenta, poseu-hi la botifarra (prèviament punxada amb un escuradents perquè no es trenqui). Deixeu-la a foc lent per tal que es cogui per dintre.
Poseu una paella al foc amb una mica d’oli (pot ser del fregit); quan estigui calent, tireu-hi les mongetes perquè es fregeixin be.
Removeu-les amb compte, fins que siguin daurades.
Talleu les botifarres en quatre trossos, serviu-les en quatre plats amb les mongetes al costat, assaonades amb all i julivert picats.