Receptes carbasses XXVII

Escamarlans amb vi negre
Ingredients

800 grams d'escamarlans
1 got de vi negre del Priorat
2 cebes
julivert
sal
pebre

Preparació

Escalfem l'oli i ofeguem els escamarlans salpebrats,durant 2 minuts. Els retirem i hi afegim la ceba. La deixem coure a foc molt lent fins que estigui transparent. Hi afegim el vi i ho deixem reduir a foc viu durant 5 minuts. Abaixem el foc i hi afegim els escamarlans. Tapem la cassola i ho deixem coure 2 minuts més. Empolvorem els escamarlans amb julivert picat.



Préssec de vinya amb vi dolç
Ingredients

4 Préssecs de vinya
1 litre de Vi dolç
50 g de Sucre
1 Pell de llimona
Mitja branca de Canyella
1 Clau d'espècia
Macís

Preparació

Feu coure els préssecs pelats amb el vi dolç, el sucre, la pell de llimona, la canyella, el clau i el macís.
Deixeu-los coure lentament fins que siguin tous.
Serviu-los amb el xarop que s’ha fet durant la cocció.
Es pot afegir nous crues a la cocció.
Es pot fer també amb vi negre, vi blanc o cava en comptes de vi dolç.
Es pot deixar macerar els préssecs en el vi, sense coure’ls.