Festa grossa a l'Anoia,Igualada comença la seva Festa Major



A la capital de l'Anoia hi haurà festa i disbauxa aquesta setmana,del 18 fins el 25 d'agost celebrarà la seva festa major. El programa d'actes de la ciutat d'Igualada és força atapeït,però cal destacar la quantitat d'actes gastronòmics que és duran a terme,populars i participatius,per gaudir tots i totes.Aqui teniu el programa complert:


Dilluns 18 a les 20.30 Tast de la Pomada d'enguany,i llimonada pels més petits. Comissió de festes del barri de la Font Vella

Dijous 21 20.00 encesa de la tronada a la plaça de Cal Font,pilars dels Moixiganguers d'Igualada i cercavila del Sant.
21.45 Operació Cigró: Sopar popular amb amanida de cigrons de l'Alta Anoia i actuacions espontànies de tothom que ho desitgi a la Plaça Pius XII. Comissió Coll@nada.

Divendres 22
10.00 Esmorzar de forquilla i ganivet (brasa i capipota,cigronets de l'Alta Anoia,etc) amb el "Cronista de la festa" el meteoròleg Francesc Mauri. Preu 10€ al Racó del Traginer
21.00 Correfoc 22.00 Inici de les Barraques'08 Tasta el Rec davant del Museu de la Pell,on podrem tastar diferents tapes de menjars del món,en les diverses barraques de les entitats i col·lectius igualadins.El preu de les tapes ronda els 1,5€.

Dissabte 23 9.30 Esmorzar del Sant organitzat pel Gremi de Traginers a la plaça de l'Ajuntament.
12.30 Vermut Popular i Fes-ta al dinar a la Rambla de Sant Isidre,plates de pica-pica i zones de taules i cadires perquè us porteu el dinar per fer-ho allà mateix,a l'ombra dels plataners. Organitza Comissió Coll@onada.
21.30 Botifarrada Popular a la Plaça de Sant Miquel.

Diumenge 24
10.00 Cercavila
d'anada a Ofici

10.30 Ofici Solemne de Festa Major,en sortint: Pilars dels Minyons de Terrassa,Xicots de Vilafranca i els Moixiganguers d'Igualada,repic de campanets i 12 morterets des del terrat de l'ajuntament. Cercavila d'entrada a plaça

12.15 Jornada castellera amb les colles dels Minyons de Terrassa,Xicots de Vilafranca i Moixiganguers d'Igualada a la Plaça de l'Ajuntament.

04.00 (de la matinada) Xocoparty,xocolatada desfeta i discomòbil per acabar la festa. A la zona de barraques davant Museu de la Pell.Comissió Coll@nada.

Dilluns 25 23.00 Espectacle Piromusical
23.45 El Ressopó del Tonet,per despedir la festa major fent un mos i portant els gegants i els gegantons de la vila,si voleu!!!A la plaça de l'Ajuntament

La proposta per "lligar" una mica aquest cap de setmana seria visitar Igualada abans de l'actuació,arribar-nos d'hora per poder veure alguns dels indrets característics de la població: El Rec,el Claustre renaixentista de l'antic convent dels Agustins,el nucli antic amb testimonis de la muralla i els seus portals,etc...podeu trobar més informació a l'enllaç:


Les propostes gastronòmiques son variades:


El Racó dels Traginers
. Un lloc molt acollidor,tenim la possibilitat de menjar dins un tinell de vi.Especialitat en brasa i cuina tradicional C/ Traginers, 5 Igualada 08700 - Tel: 938050163
A més podrem també visitar el museu dels Traginers
El Moscatell davant l'Ateneu Igualadí ,per anar de tapes.

El Caprici ,al costat de l'ajuntament al portal medieval fan una brasa molt bona (carns,torrades,etc) el local és petit.

Unes altres propostes que ens ha fet en Bruno d'Igualada:
Clein Entrepans variats amb unes patates braves molt bones

La llesqueria C/Odena, al costat de l'edifici de correus (ojo s'acaben de traslladar i ja no está en us aquest edifici)

El Munich pizzes i pastes varies (no es barat però tampoc car, i la qualitat es bona) Si veniu amb la parella hi ha un segon pis on hi ha una part molt íntima i acollidora per sopar amb taules de dos únicament.

2 comentaris:

Bruno ha dit...

eis, bon resum de la FMI, merci pero... només una petita observació... llocs per anar a dinar més barats no has trobat? xD No ens enganyem, la gent que ve a la nostra festa major no sta per "derroches". Dono altres opcions bones i económiques al centre.

Clein--> Entrepans variats amb unes patates braves molt bones

La llesqueria--> C/Odena, al costat de l'edifici de correus (ojo s'acaben de traslladar i ja no está en us aquest edifici)

El munich--> pizzes i pastes varies (no es barat pero tampoc car, i la qualitat es bona) Si veniu amb la parella hi ha un segon pis on hiha una part molt íntima i acollidora per sopar amb taules de dos únicament.

Carles Guillamón ha dit...

Mercès pel comentari i per l'informació..De vegades no coneixem tots els racons i raconets,ja,ja,ja...haurem de voltar més. Una bona oportunitat per anar a veure "companys" com l'Oriol Càlix (una persona amb bons coneixements culinaris) o per animar al Jaume Piqué (Jimmy d'Igualada) per que ens faci de guia si baixem des de Girona.
La "millor" proposta és que la gent s'acosti als actes programats i anar a sopar a barraques...crec jo,una abraçada i bona festa major