Per Sant Fèlix...a la Seu d'Urgell



Mercat,formatges,submarinisme,passejades i castells
Dissabte 30 d'agost serà la Diada de Sant Fèlix a Vilafranca,podríem dir que és la Final de la Champions del món casteller (en certa manera!,ep!).La plaça plena com un ou,les colles esperant poder tirar els castells més grossos i les hores que van passant i passant,mentre els aficionats estan a peu dret esperant les noves fites dels castellers...i si estas cap a mitja plaça t'anirà arribant la flaire de la rostisseria de pollastres cada vegada que obren la porta...
Això ja ho hem patit diversos anys,malgrat que és indiscutible el prestigi de la diada i que segur que pels aficionats de "pedra picada" és una jornada sagrada del calendari us proposem anar a veure castells (això que no faltin!!!) però amb un altre aire,més pausat...La diada de la Festa Major a La Seu d'Urgell amb els Castellers de Lleida


La Seu d'Urgell és la capital de la comarca de l'Alt Urgell i cap del partit judicial de la Seu d'Urgell, a les comarques de Lleida. Es troba dins de l'àmbit funcional de l'Alt Pirineu i Aran. És la ciutat més poblada de la comarca i dels Pirineus catalans amb quasi bé 13.000 habitants.
La situació privilegiada de la Seu d'Urgell en una de les cruïlles de comunicacions més importants del Pirineu català explica el seu paper històric excepcional i el del comtat d'Urgell.
La ciutat es troba a la cruïlla dels dos rius principals, el Segre i la Valira, situada a una plana d'uns 7 km de longitud i a tan sols 691 m d'altitud és envoltada d'altes serres. La plana estesa entre la serra del Cadí, que forma part del Parc natural del Cadí-Moixeró, i la ratlla del Pirineu Axial, proporciona els trets més peculiars de l'Alt Urgell.

La proposta és anar a passar el dissabte a La Seu (no cal anar a Andorra!!!)
El dissabte al mati és el dia del mercat,de mercat gros,i encara més quan és festa major.El Mercat ocupa el carrer Major,la Plaça dels Oms i el carrer dels Canonges.Podreu veure les paredetes i la majestuositat de la Catedral de Santa Maria.Passejeu pel claustre de la Catedral...una manera d'aturar el temps.
El programa de la festa major de La Seu d'Urgell 2008 ens ofereix algunes coses molt interessants:
de 9.00 a 15.00 Bateig de submarinisme a la piscina municipal
18.00 Jornada castellera amb els Castellers de Lleida a la Plaça dels Oms
19.00 La Passa,cercavila de les colles

Així doncs podem tenir el mati ocupat entre el mercat,una oportunitat única per comprar formatges del Pirineu. La Seu d'Urgell podríem dir que és la capital dels formatges de Catalunya,recordeu que es aquí on es celebra La Fira de Sant Ermengol el tercer cap de setmana d'octubre,paradís dels formatgers.
Després del mercat ens podem acostar a la piscina per "batejar-nos" en el submarinisme a la capital dels Pirineus (ja te nassos,ja,ja,ja !!!).
També si voleu podem comprar embotits i formatges,begudes i postres (Aqui cal recomanar la pastisseria Cadi al carrer major 30,una nata escepcional!!!) i anar amenjar al parc olímpic ,una mica de "pic-nic" en un espai molt maco.Podrem fer la migdiada tot esperant els castells.
Unes propostes pels àpats:
Cal Pacho
Carrer Font 11 telf.973 35 27 19
El menú per cap ronda els 12€,millor que truqueu per reservar si no voleu tenir sorpreses.
Palau Cafè
Pati Palau 11 telf.973 35 36 14 ,terrasseta molt maca preu aprox. 15€ per cap.
Restaurant Andria
Passeig Joan Brudrieu 24 telf.973 35 03 00 ,el restaurant de l'hotel Andria...molt bo,el preu uns 17-20€ per cap
Restaurant Tàpies
Ctra. N-260 km 229 telf.973 35 00 00 , això és un 4 estrelles!!! cuina de temporada amb una carta de vins de més de 650 referències.El menú degustació val 85€.