Manlleu,Serpent i castells...i teca!!!



Manlleu és una vila de la comarca d'Osona. Té una població de més de 20.000 habitants,això fa que sigui el segon municipi de la comarca conegut com la capital del Ter.
Aquest cap de setmana celebrarà la seva festa major,amb un "personatge" peculiar:el Serpent de Manlleu


Segons la llegenda el Serpent de Manlleu era una serp que vivia al bosc de la Devesa, prop de Manlleu, que tenia una llarga cabellera i un diamant gros i lluent al cap, que només es treia per anar a abeurar-se al riu. Un noi, que volia aconseguir el diamant va estudiar els costums de l'animal i quan deixà el serpent el diamant, l'agafà i sortí corrent. Veient que el serpent el perseguia va entrar dins una casa i va amagar el diamant en un morter l'inrevés, per tal que el serpent no el pogués agafar. Llavors l'animal entrà a la casa i s'enrotlla al morter estrenyent-lo fins que mor per l'esforç.

En honor a la llegenda es celebra per la festa major de Manlleu, concretament el 14 d'agost la festa del Serpent on es fa un sopar davant de la Devesa i es menja, per exemple, el pa del serpent (un pa amb forma del serpent). Després es representa la llegenda i es fa un espectacle de llums i foc.

Els actes que és faran a la vila durant aquesta setmana són variats i diversos,per triar i remenar millor consultar dues pàgines en concret:



Per recomanar uns en concret,recomanaríem:
Dijous 16

a les 20.00 Sopar del Serpent a la zona de l'embarcador,al passeig del Ter.Places limitades
Dissabte 16 a les 11.00 concurs de paelles d'àrros a les 14.30 dinar popular , a la zona de l'embarcador (Passeig del Ter) a les 23.00 Concert amb Pastorets Rock (veure web de fes-te jove 2008).

Diumenge 17
a les 12.00 actuació castellera dels Nyerros de la Plana i els Minyons de l'Arboç a la Plaça Fra Bernadí.




Tots els dies: IV Concurs fotogràfic de la Fes-te Jove'08