Receptes Carbasses XXVI

Tàrtar de salmó i lluç amb vinagreta de taronges

400 grs de peix fresc, ( salmó i lluç) ) per persona ( aproximadament).
1 ceba mitjana ( picada ben fina)
1 pebre verd petit ( també picat ben fi)
I ou dur bullit per persona ( separar blanc i rovell un cop bullit)
Un poc d’all picat.
2 o 3 llimones
Sal i oli d’oliva.
Unes tàperes picades ( una cullerada sopera plena)
Unes fulles d'enciam.
3 tomàquets cirera per persona.

Per la vinagreta:
El suc de 3 taronges ( +/- 1 dl)
1dl d’oli d’oliva
1 dl de vinagre de vi.
Un poc d’all picat.
Sal i pebre
I una mica de salsa de Ketchup.

Preparació

Picar ben fi reservar per separat: el peix (pensar a desespinar i retirar l’excès de greix), la ceba, el pebre, les tàperes, el blanc d’ou , el rovell d’ou i l’anet.
Dins un bol amanir barrejant bé tot el peix amb el suc de la llimona, una mica d’oli, sal i l’ll , deixar reposar uns minuts fins que l’àcid de la llimona comenci a coure el peix.
Apart preparar els plats amb un petit niu d'enciam i fent un cercle i a petits pilons col.locar les guarnicions: la ceba, el pebre, les tàperes i les tomàtigues tallades a grells petits.
En el centre col·locar el peix amb l’ajuda d’un motllo a l’ús.
Regar tot amb la vinagreta que haurem elaborat mesclant i emulsionat lleugerament tots els ingredients de la mateixa.
Acompanyar amb unes torrades de pa de motllo i una mica de mantega



Arròs fred amb Taronges
Ingredients
300 g. d'arròs
4 taronges
1 Copa de Grand Marnier
Mantega
Fulles de menta
Sal

Preparació
Afegim en una olla la mantega i l'escalfem al foc fins que es fongui.
Afegim l'arròs i ho anem remenant durant 2 minuts.
Tirem la copa de Grand Marnier fins que s'evapori,seguim remenant.
Salem i tirem aigua fins a cobrir-ho
A foc baix,ho deixarem coure remenant de tant en tant,afegirem aigua si calgués.
Partim les taronges per la mitat,retirem la polpa de la taronja i la part blanca de l'interior
Xafem la polpa de la taronja i l'afegim a l'arròs quan estigui a mitja cocció. Ho barregem tot.
Un cop l'aarròs sigui cuit,afegim unes fulles de menta fresca i ho deixem refredar.
Omplim les mitges taronges amb l'arròs i decorem cada mitja taronja amb fulles de menta.