Fotos jornada castellera a Millars (Rosselló)


El passat dissabte va tenir lloc la diada castellera a les Fires de Millars,a uns 15 kilòmetres de Perpinyà,al Rosselló amb la participació dels Xicots de Vilafranca,els Tirallongues de Manresa i els Castellers del Riberal. La jornada per la colla local dels Castellers del Riberal nova anar tal com s'havien proposat,els castells de set no els van poder ni tant sols carregar...una llàstima,malgrat l'esforç i la voluntat per part dels nord-catalans és van haver de conformar amb dues rondes complertes,una torre de sis i un 4d6 amb agulla. Els Tirallongues de Manresa van desplaçar forces efectius,segurament pels bons ànims de la colla i els resultats d'una feina ben feta,amb un plantejament sense riscos (la seva festa major estar a tocar i serà allà on caldrà apretar fort!) va ser molt correcte,castells segurs i sense dubtes.Pels del Bages aquesta sortida ja és habitual,el fet de quedar-se a dormir i a la "festa" de la nit també és un al·licient per acostar-se a Millars.
Els xicots de Vilafranca van fer també un a actuació sense riscos,aquests poder amb una manca de camises més evident,fent una actuació de set sense problemes: 3d7,4d7 i 4d7 amb agulla.
El toc de "surrealisme" el va donar la ronda de pilars,la durada de la jornada va fer que quant tiressin els pilars amunt les xarangues de "pasdobles" ja estiguessin sonant,veure les anxetes fent l'aleta al ritme dels "toros" era curiós,surrealista o com li volgueu dir...Aquest municipi de la Catalunya nord celebra les seves festes obsessionats per les corrides de toros,els "encierros" pel voltant dels carrers del centre de la vila i els pasdobles i altres faràndules taurines...això si,farcit tot de préssecs. Els nostres "veïns" tenen coses rares,però els "veïns" dels nord-catalans estan fatal.