Baldanes,Mostra gastronòmica de Llinars del Vallès...

Aquest cap de setmana tant carregat de diades castelleres també es celebraran actes "únicament" gastronòmics...


III Mostra Gastronòmica de Llinars del Vallès

Llinars del Vallès és un municipi de la comarca del Vallès Oriental. Forma part de la subcomarca del Baix Montseny.
El terme municipal s’estén des dels contraforts meridionals del Massís del Montseny fins a la Serralada Litoral.

El proper diumenge 31 d'agost tindrà lloc la Mostra gastronòmica de Llinars del Vallès

Més d'una dotzena d'establiments de la població participen a la mostra,l'espai de la mostra serà a la Plaça dels Països Catalans al costat del pavelló municipal i de la pista annexa.Amb diferents espais de menjador,barra de bar i carpes del Cafès,caves,Celler Empordà,etc.
Els preus son molt populars,els podeu consultar al programa de la mostra,teniu l'enllaç al paràgraf de dalt.
Una bona manera de passar el diumenge a la tarda,sobretot si podeu combinar-ho amb la tornada de la diada castellera de Sant Ramon a Vilafranca,o la de la Festa Major de Sants a Barcelona...així podeu continuar veien castells i gaudint del paladar ...



Jornada Gastronòmica de la Baldana d'arròs de les Terres de l'Ebre



El proper 30 d’agost de 2008 a les 20.00 tindrà lloc a la població de la Camarles la Jornada Gastronòmica de la Baldana d’Arròs, en la que es pretén promocionar aquest producte tan típic de les Terres de l’Ebre. Tothom que s’hi apropi podrà tastar a la Plaça del Mercat de Camarles un gran varietat de baldanes cuinades i elaborades de diferents maneres: amb tomàquet, amb truita, amb ou … i tot acompanyat del vins de les Terres de l’Ebre.
La baldana d'arròs, similar a un botifarró, és l'embotit càrnic més popular de les Terres de l'Ebre i fins i tot s'organitzen baldanades populars.
També es podrà degustar la baldana d’arròs sense sang, que es va presentar com a novetat en la primera edició d’aquesta jornada gastronòmica i que ja s’ha consolidat com a un nou producte típic de Camarles, concretament elaborat per la jove carnissera local Gloria Curto.
La Baldana és un embotit cuit de color negre vermellós, que es fa farcint un budell amb sang de porc, arròs, cansalada, pebre i sal i, de vegades, pinyons. Es menja fregida, a la brasa i a la planxa.