Festa Major de la Vila de Gràcia:Castells i cargols



La Vila de Gràcia a Barcelona està de Festa Major,aquest "barri" amb una tradició i personalitat pròpia tant arrelada marca l'inici de les festes majors "grosses" del país (Gràcia,Tarragona,Vilafranca,Sants,La Mercè...etc),el programa d'actes és senzillament enorme,la varietat d'actes que s'arriben a fer per tots els gustos i horaris fa d'aquesta festa major un espectacle digne de visitar cada d'any.
Passejar-se pels carrers engalanats,segons sembla això de guarnir els carrers alguns ho atribueixen a arrels valencianes,d'antics mestres fallers vinguts a la capital catalana en temps passats per motius de feina i establerts als nostres barris.
Per triar,remenar i escollir millor que busqueu vosaltres mateixos a la web de la festa major:


Dins dels actes hi ha diferents "esdeveniments" gastronòmics que us recomanen especialment:
Actes organitzats a l'espai Tasta Gràcia:


Per fer-vos uns petits tastets, Tertúlia i presentació del llibre ‘La gastronomia a les festes’ de Jordi Joan Alsina. Divendres 15 Agost a les 20:00

Concurs gastronòmic ‘Cargols a la gracienca’ Diumenge, 17 Agost a les 14:00
FINALITAT DEL CONCURS
La finalitat d’aquest concurs és seleccionar una recepta de cargols que pugui representar al nostre barri i que s’anomenarà “CARGOLS A LA GRACIENCA”. La recepta guanyadora d’aquest concurs juntament amb les guanyadores anteriors i següents convocatòries, competirà per la denominació oficial en el 5è concurs.

CRITERIS DE PARTICIPACIÓ
El concurs està obert a la imaginació de tots aquells cuiners i cuineres, en representació pròpia o en nom de qualsevol entitat o establiment, interessats en la cuina del cargol.

DATES I UBICACIÓ DEL CONCURS
El concurs tindrà lloc a la Plaça Manuel Torrente el dia 17 d’agost a les 13h.

CONDICIONS DEL CONCURS
Donat que estem a la recerca d’una recepta original, es valorarà la innovació i creativitat .
L’ingredient principal de la recepta serà un mínim de 250 grs. de cargols, dels anomenats “bovers”.
Els participants hauran de presentar cobert el recipient que contingui la recepta elaborada. En cas que calgui escalfar-lo, aquest haurà de ser resistent al foc.
Els participants podran inscriure’s al mateix lloc des de les 10h. del matí fins a les 13h. La recepció dels cargols s’estableix entre les 12:30 h. i les 13h.. Al moment de la inscripció s’omplirà la corresponent butlleta on es recolliran les dades personals dels concursants. A més, s’adjuntarà en un sobre tancat la recepta, detallant els ingredients i la seva elaboració. S’atorgarà un número a cada concursant.
La participació en aquest concurs porta implícita l’acceptació de la totalitat de les seves bases, incloent-hi el permís dels participants per a la possible publicació de les seves receptes.
La decisió del jurat és inapel·lable i es farà pública el mateix dia del concurs.
Organitza: El Cargol Graciós
Tast Popular ofert per l’Aplec del Cargol de Lleida Dissabte 16 Agost a les 20:00



Però també hi haurà castells,la colla local els Castellers de la Vila de Gràcia tindran dues actuacions,una de vigílies i la forta,la diada de festa major el diumenge 17.

Dissabte 15 d'agost
Falcons de Vilafranca
a la Plaça Rius i Taulet

Dissabte 16
11.00 h Pilar d’Ofrena a Sant Roc. Carrer Fraternitat amb Llibertat.

20.00 h Pilar Caminat. Recorregut: Plaça del Sol fins a plaça Rius i Taulet.

21.00 h Diada de Vigílies amb els Margeners de Guissona i els Castellers de la Vila de Gràcia a la Plaça Rius i Taulet.

Diumenge 17
12.00 h Diada Castellera de Festa Major. Amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Xicots de Vilafranca i Castellers de la Vila a la Plaça Rius i Taulet