Sant Joan a Valls..."Muixerrillos" versus "Vellacos"


Fotos tretes del webcasteller.com

La Diada de Sant Joan a Valls marca l'inici "històric" de la temporada al món casteller,ara comença la "festa" de debò... des d'aquesta data les colles han de donar-ho tot i anar per feina,arriba el bon temps,les festes majors i el moment de demostrar a plaça l'esforç dels assajos.
I que millor que a Valls,amb l'enfrontament entre la Vella i la Joves.
Malgrat que puguin haver diades més "grans" aquesta és la "Diada" amb majúscules .
La rivalitat a plaça és palpa i es viu en directe,cadascuna va a "guanyar"...i amb la mentalitat de que "qui quedi segon és el primer que perd".

Enguany la Joves arriba "pletòrica" després de descarregar el 5d8 i amb la Vella encara "molt tranquila"...però la Vella és la Vella i ja han anunciat els primers castells de nou!!!

Per anar fent temps,podem veure el reportatge que van fer al Quarts de Nou el passat diumenge anunciant la Diada de Sant Joan...



Aquí teniu l'enllaç del programa sencer de la Festa major:

La capital de l'Alt Camp a més de ser el bressol del món casteller , és també bressol de productes gastronòmics que s'han acabat escampant per tot el territori; com els calçots.

Per Sant Joan l'àpat tradicional és el dinar de Festa Major.

El receptari vallenc de plats i cassoles per aquestes dates és extens,però el tenim recollit en el llibre "Remenant Cassoles" de la també vallenca editorial Cossetània,que celebrarà el seu dotzè aniversari enguany.
Receptaris vallencs
Remenant cassoles

Les cuines tradicionals del barri antic de Valls

Recull a cura de Sula Antic

Aquest llibre, que també hauria pogut tenir com a títol Les cuines tradicionals de les veïnes del barri antic de Valls, descriu amb molta estima el paisatge gastronòmic i humà de Valls, ciutat castellera i calçotaire de Catalunya.




El calçot i el seu entorn

Actes del I Congrés de la Cuina del Calçot

Recull de les ponències presentades al I Congrés de la Cuina del Calçot, celebrat a Valls els dies 17 i 18 de novembre de 1998. Amb la convocat�ria del congrés es pretenia establir un debat sobre el present i les expectatives de futur de la cuina que pren com a base el calçot.





200 receptes de cuina del Tarragonès



Carme Arjona i Charo Ciprés


Selecció de receptes dels diversos municipis de la comarca del Tarragonès, agrupats en nou apartats: salses; entrants i amanides; arrossos i fideus; ous; verdures; sopes i escudelles; peixos; carns; i postres i dolços.