Sagals d'Osona a Vilafranca amb els Xicots...Diada de Joan Sol


Mostra un mapa més gran
A... Plaça de la Vila,Ajuntament de Vilafranca del Penedès
B... Plaça Milà i Fontanals , local dels Xicots de Vilafranca "Cal Noi-Noi"

El proper diumenge 14 de juny els Sagals d'Osona actuarem a Vilafranca del Penedès,convidats per la colla local dels Xicots de Vilafranca a la Diada del Firal 1er. Memorial Joan Sol. Una diada en dedicada a un personatge cabdal en la història castellera vilafranquina, una vida dedicada al fet casteller d'aquest vilafranquí considerat la camisa castellera més antiga de la ciutat.
Joan Sol que va començar a fer castell a Valls va ser clau a l'hora de fundar la colla dels Verds i posteriorment els Xicots de Vilafranca.

De vegades anem a fer castells sense preguntar a on o per a qui els fem,ni demanem l'origen de les diades ni de les places (fet absolutament normal...que quedi clar!!!) però aquesta diada ens permetrà - si voleu !!! - conèixer una mica la història dels castells,dels castellers "grans" i dels "grans" castellers i castelleres,parla d'en Joan Sol és parlar dels anys 40 i 50 i 60 ... la gent que va mantenir els castells després de la guerra,amb patiments,voluntat,coratge i dedicació...sense televisions,sense coordinadores,sense mitjans.
Tant que parlem de recuperar la memòria històrica,aquesta és una oportunitat de participar a recordar a tots aquells "anònims",però prou coneguts al seus àmbits locals,que han fet dels castells un símbol nacional.
Si voleu conèixer més coses,doneu una ullada al bloc:
Fet per la seva neta Mar Roca Sol,castellera dels Xicots de Vilafranca





Però anem pel programa de la Diada:
Diumenge 14 de juny
A les 10 esmorzar pels castellers i castelleres a la Plaça Jaume I

A les 11.30 cercavila de la Plaça Jaume I,Plaça de Santa Maria,Carrer de Santa Maria,Plaça de la Vila (on es faran pilars),Carrer Indústria, Carrer de la Font , Plaça Milà i Fontanals.
Tot seguit :Tronada


A les 12.00 A la Plaça Milà i Fontanals Diada Castellera del Firal . 1er memorial Joan Sol amb les colles dels Xiquets del Serrallo,Xiquets de Tarragona,Sagals d'Osona i Xicots de Vilafranca