Fotos Diada 1er. Memorial Joan Sol 2009 a Vilafranca del Penedès



Els Sagals d'Osona varen actuar el diumenge 14 de juny a la Diada castellera del 1er. Memorial Joan Sol de Vilafranca del Penedès organitzat per la colla dels Xicots de Vilafranca.A la jornada van participar les colles dels Xiquets de Tarragona,Xiquets del Serrallo,Xicots de Vilafranca i els Sagals d'Osona.
La diada va començar amb un esmorzar per a tots els castellers a la Plaça Jaume I,després de "carregar forces" va començar la jornada amb un cercavila on es varen fer pilars davant del monument als castellers i davant de l'Ajuntament de Vilafranca a la Plaça de la Vila per part de les quatre colles.
El cercavila finalitza a la plaça Milà i Fontanals davant de Cal Noi-Noi ,local dels Xicots de Vilafranca, amb una traca per "despertar" al veïnat...sort del cartell de "respecteu el descans dels veins".
La diada es va fer en un dia de molta calor,això afegit a diverses esdevenimenst extracastellers com la cursa de motos,la platja,etc...va motivar una mancansa de camises a plaça,fins i tot d'espectadors...en "Llorenç" convidava a quedar-se a raser en algun lloc amb aire condicionat i begudes fresquetes...
Les rondes de castells van anar de la següent manera:

Diada del Firal 1er memorial Joan Sol
Xicots de Vilafranca: Intent de 3 de 7 amb l'agulla, 4 de 7, 2 de 6, 2 pilars de 4 simultanis.
La caiguda del pom de dalt en el 3d7 amb agulla va provocar retocs en les perspectives dels Xicots,una caiguda "lletja" on va caldre l'atenció dels sanitaris...esperem que tothom s'hagi recuperat...

Sagals d'Osona: 4 de 7, 3 de 7 amb l'agulla, 3 de 7, pilar de 5.
Malgrat les poques camises que van poder desplaçar,els carbasses van poder fer una actuació "digna",consolidant feina feta amb la mainada...un pom de mides molt petites que un cop hagi treballat una mica més donarà els resultats esperats.

Xiquets de Tarragona : 4 de 7 amb l'agulla, 5 de 7, 3 de 7 amb l'agulla, pilar de 5.
Ferms i segurs,varen fer les construccions més grosses de la diada...castells molt a l'abast de la colla que haurà de començar a apretar una mica més,de cara a les seves diades importants.

Xiquets del Serrallo: 3 de 7, intent desmuntat de 4 de 7, 4 de 6 amb l'agulla, 2 pilars de 4 simultanis.
Problemes amb la mainada i l'escassetat d'efectius van motivar aquesta actuació "justeta" dels Xiquets del Serrallo.

Acabades les rondes castelleres,a dins del local dels Xicots es varen fer entregar de record a les tres colles i un emotiu recordatori per la familia del Sr.Joan Sol, personatge vilafranqui fundador del Xicots de Vilafranca i dels Castellers de Vilafrancaa qui els Xicots van decidir dedicar-li la seva Diada del Firal otrogant-l'hi la categoria de memorial

Àlbum de fotos Diada 1er Memorial Joan Sol (fotos de Carles Guillamón i Margarita)

Àlbum de fotos Diada 1er Memorial Joan Sol (fotos Lurdes López)