Girona : Músiques i Menjars del Món



Aquest cap de setmana comença a Girona un festival de música molt recomanable:
El 10è Festival de Músiques Religioses i del Món que tindrà lloc del 26 de juny al 12 de juliol a la capital gironina.
Aquest Festival permet gaudir de certs tipus de músiques que difícilment trobem dins dels espais habituals,i a més podem trobar algunes "oportunitats" de concerts gratuïts en espais de la ciutat d'una gran bellesa (la catedral,el claustre,etc...)

Consulteu el programa sencer a l'enllaç:
Festival Músiques Religioses i del Món Girona 2009

Per recomanar dues "oportunitats" i una proposta de pagament:

Dimecres 1 de juliol - 20 h (+) Als Jardins de la Francesa (gratuït)

The Zawose Family

Hukwe Zawose, que durant gairebé trenta anys fou una autèntica estrella i el músic més famós i admirat de Tanzània. Música africana.

Dijous 2 de juliol - 20 a la Catedral de Girona (entrada gratuïta)

Lorenzo Ghielmi

Admirat com un dels organistes més importants del món, Lorenzo Ghielmi ens proposa un viatge per una selecció imprescindible d'obres de Bach.


Dijous 2 de juliol - 22 h

Escales de la Catedral (30€ -24€ - 15€)

Eleftheria Arvanitaki


Eleftheria Arvanitaki és, sens dubte, la cantant grega més internacional dels darrers anys i una de les veus més fascinants sorgides de la Mediterrània. Nascuda al Pireu, Arvanitaki ha desenvolupat, durant gairebé trenta anys de carrera, gèneres urbans com el laika i el rebetiko, i ha aconseguit una simbiosi perfecta entre orient i occident, que és, a la fi, l'essència de Grècia. En el disc Mírame (2008), produït per Javier Limón, juga per primer cop amb les sonoritats flamenques en un fràgil i bell equilibri entre el buzuki i la guitarra, entre Grècia i Andalusia. La seva veu neta i profunda sona, una vegada més, a Mediterrània en estat pur.


Entrades

ServiCaixa El Corte Inglés

"la Caixa":
Terminals ServiCaixa
www.servicaixa.com
Tel. 902 33 22 11

El Corte Inglés:
El Corte Inglés / Hipercor
www.elcorteingles.es
Tel. 902 400 222

Taquilles en el recinte del Festival:
Del 28 de juny al 12 de juliol. Plaça dels Apòstols. Diàriament de 19 a 24 h


I per combinar amb la música,tenim una activitat complementària al Festival que és el:

Del 27 de juny al 12 de juliol - a partir de les 19.00 h

Mercat Culinari amb menjars del món

En el marc de la Catedral de Girona (plaça dels Apòstols), el mercat de Cuines del Món organitzat pel GRAMC ens convidarà novament a degustar atractius plats de països llunyans: Mèxic, Marroc, Líban, Argentina, Filipines…
L’aposta per la interculturalitat del festival va més enllà de la música; la gastronomia també hi és present, on les olors i els gustos d’arreu del món es barregen en aquest gran restaurant que s’improvitza a l’aire lliure, amb cuiners vinguts d’arreu.


I recordeu d'anar al Mercat Culinari de la plaça dels Apòstols al costat de la Catedral.A partir de les 19.00 les diferents paradetes tenen menús a 9€.