9a. Fira del Pa amb Tomàquet a SCF (Santa Coloma de Farners)


Mostra un mapa més gran

Santa Coloma de Farners és la capital de la comarca de la Selva i cap del partit judicial de Santa Coloma. Situada a l'inici d'aquesta plana, just al peu de les primeres estribacions de les Guilleries.Aquest municipi celebra dues de les fires més "catalanes" del país : la Fira de la Ratafia i la del Pa amb Tomàquet. Aquesta darrera celebra la seva novena edició el proper diumenge 7 de juny, al parc de Sant Salvador,durant tot el dia es podran adquirir tots els productes relacionats amb el pa amb tomàquet.
Per la senzillesa dels seus ingredients, el pa amb tomàquet, amb els anys, ha esdevingut, amb tot mereixement, el plat nacional de Catalunya, ja que de ben segur que és la menja consumida més vegades i per més catalans al cap de l’any.

Hi ha molt poques especialitats culinàries arreu del món elaborades amb aliments de difusió tan generalitzada (com el pa, l’oli, la sal, i el tomàquet) que ens permetin identificar d’una forma tan immediata com el pa amb tomàquet la nacionalitat del seu consumidor, el que justifica amb escreix el caire singular que se li ha vingut atribuint tradicionalment. Aquest caràcter identitari del plat no deixa de ser sorprenent donada la seva exquisidesa i facilitat d’elaboració.

A més, es podrà degustar:

Pa de les diferents fleques de Santa Coloma de Farner: Fleca Pinxo, Can Coromines, Can Farriol i Forn Farners.

Embotits i carn a la brasa del Gremi de Carnissers de Santa Coloma.

Amanides i mongetes de Can Carrié.

Vi de L’agrobotiga – Comercial Jesús.

Gelat de pa amb tomàquet de la Pastisseria La Gasela.

Cafès i refrescs oferts per Sol solet – Rialles.

Activitats:

A les 9 del matí, a les instal·lacions dels antics vivers de Ca la Xifra (ctra. Vella de Riudarenes), inici de la prova puntuable pel Campionat d'Espanya d’Agility, organitzada pel Club Agility la Selva.

A partir de les 11 del matí, gran festival de castells inflables a càrrec de Boti-Boti.

A les 11 del matí, Cercavila de gegants amb els Geganters de Santa Coloma

A les 6 de la tarda, espectacle d'animació infantil amb “Pertriplicat”, de la companyia Articulat

Acta organitzat per Sol solet-Rialles. (En ca de pluja, al poliesportiu La Nòria.)

A les 7 de la tarda, cantada d’havaneres amb la Garota de l'Empordà.